GIK-Vänersborg 5-3 (2-1, 2-0, 3-0)

Publicerad: 04 april 2019

Trots ett sargat lag fick GIK en bra avslutning på säsongen som lovar mer.

Men det började med en riktig chock. Redan efter tjugo sekunder rasslade det i nätet bakom en i övrigt mycket stabil Karl Gustavsson. Men det var bara en tillfällighet, fyra minuter senare kvitterade Tobias Henriksson till 1-1 som genom Martin Berntssons försorg blev 2-1 ytterligare några minuter senare. En stabil och bra period från GIK:s sida. Bättre än vad siffrorna visar.

Jag tycker att vi gör en riktigt bra första period, säger lagkapten Joel Nyberg. De får en spelvändning och gör 0-1, sen tar vi över mer och mer.

Efter denna fina inledning gick GIK ned sig något andra. Vänersborg ryckte upp sig, gick både ikapp och förbi. Chanser från GIK:s sida saknades inte, men så var det avsluten … Trots allt var känslan inför den tredje perioden bra.

— Vi slarvar. Blir lite för sugna och drar på oss onödiga utvisningar. De får chanser och sätter dem. Men vi har också chanser, absolut.

I tredje perioden kopplade GIK greppet rejält. Jonas Lönn lyfter pucken över Vänersborgs målvakt till 3-3, Emil Andersson utnyttjar en sargstuds och gör 4-3. Vänersborg är då i praktiken ett slaget lag, men försöker nå kvittering utan målvakt – Alexander Liljedahl gör 5-3.

— I tredje gör Vänersborg inget farligt och vi äger mer eller mindre matchen.

Bra gjort med en tunn trupp tycker skribenten och Joel håller med.

— Starkt att vi orkar skrapa ihop ett lag att spela med. En stor eloge till alla i laget idag.

— Kul att kunna visa hemmapubliken att vi är ett vinnande lag och att de räknar med oss nästa år också.

Därmed lägger vi säsongen 2018/2019 till handlingarna.

« Tillbaka