Is-med-klubbmärke

Matchen börjar i ett rasande tempo och bjuder på ömsom skönspel, ömsom mindre väl genomförd ishockey.
Mjölby har taktpinnen första 10 innan spelet jämnar ut sig något. Under den fjortonde minuten av första perioden tar GIK ledningen genom Tobias Henriksson #17, som får komma ensam med målvakten och hittar in mellan benskydden via burväktarens blad. Han hamnar i detta läge med hjälp av Liljedahl #71 och Andersson #7.
Spelet böljar en del resten av perioden, som inte bjuder på fler mål.

I pausintervjun säger Sandström #21 att han har ett annat självförtroende denna säsongen, hans andra i hjärtelaget, och att han har fått mer ansvar vilket bidragit på ett positivt sätt i hans utveckling.
Philip Dimtrén (född 1995) som gör sin 11:e (eller 12:e!) han är själv lite osäker där 😉 säsong i Mjölby intervjuas också i pausen. Han är nöjd med lagets sammansättning och tror på en bra säsong för östgötarna. Han är dock lite missnöjd med första perioden och lovar bättring i andra.

Andra perioden fortsätter i samma höga tempo. Hemmalaget är något starkare och har fler målchanser. Mjölby, som gärna vill spela sig ur egen zon, hamnar ofta i trångmål då de inte lyckas med detta, utan blir kvar i egen zon. Detta är till stor del beroende på att GIK stressar och ligger på som bålgetingar. Det saknas dock inte chanser för gästerna som är blixtsnabba när spelet vänder eller när de får pucken till skänks.
Men med två riktigt vassa målvakter blir det mållöst perioden ut.

Vill ni höra vad som sades i pausintervjuerna mellan andra och tredje får ni kolla på GIK-TV:s sändning i efterhand 🙂

Tredje perioden skulle jag säga går till GIK på poäng om det inte hade varit för de avslutande minutrarna då Mjölby verkligen ger allt. Det gör GIK också och har god kontroll fram att till de får en utvisning med 2:43 kvar.
Mjölby ser till att få pucken under kontroll i anfallszon och plockar målvakten. 6 mot 4 och de flyttar pucken förtjänstfullt inom laget. Målet har dock lite av tur över sig då ett skott som träffar en medspelare studsar rakt i händerna på Jacob Sundberg som kan raka in pucken i öppen kasse, med 14 sekunder kvar.

OT, spelas som ni säkert vet, 3 mot 3 i maximalt fem minuter och handlar mycket om att hålla i pucken tills rätt läge dyker upp. Båda lagen ser ut att ha möjlighet att avgå med bonuspoängen då spelet böljar åt bägge håll.
Hemmalaget avgör dock denna kamp med 4:03 spelat, och det är genom den rutinerade Alexander Ossipov #96 som det görs. Passningspoäng till Carlqvist #96 och Alexandersson #35 (ja det är målvakten).
Välförtjänta 2 pinnar till hemmalaget enligt mig.

Ps. Om ni har försökt memorera vilken spelare som har vilket nummer i de inledande matcherna så kan ni glömma bort dessa inom kort, då nya dräkter och nya nummer är på gång. 😁


Publicerades 2022-10-10