Is-med-klubbmärke

#4 Gifter sig idag

I dag blir Lars Och Sofia man och hustru.

Lars Andersson är inte obekant för många. En del tror att han är född med skridskor på, men vid närmare efterforskningar visar det sig att han sina första år i livet bar helt vanliga skor. En spelare trogen sin ”hjärte-klubb” och minst i familjen Andersson, som under många år gett otroligt mycket för vår förening. Både i form av spelare, ledare och en stor portion engagemang i det mesta som händer.

Nu är det så dags för Lars att gifta sig med sin Sofia, vilket på något sätt skriver en egen liten idrotts-saga.

Lars är ju som sagt sprungen ur en av Grästorps större hockeyfamiljer och Sofia är dotter till ingen mindre än Per Johansson, Gauthiods stora man sedan många år. Detta äktenskap kan vara det närmsta en sann idrotts-allians Grästorparna har skådat.

Lars karriär började tidigt. Han tränade som pojklagsspelare under Rolf ”Kicken” Kickeus (Karlsson), spelade TV-pucken och var sedan på väg mot Hockeygymnasium men valde att stanna i GIK och div.3.

Under Viggen Cup blev Lars som en av tre Västgötar inbjuden till uttagningsläger för juniorlandslaget, dock slutade den resan där. Efter ett år på Elprogrammet i Vara blev Lars värvad till Skövde IK, byter skola och flyttar dit för spel i div.1 och fortsatt spel i Allsvenskan. Spel i högre division blev dock en kort historia för Skövde och efter nedflyttning och avklarad student lockar ett hårdsatsande GIK med siktet inställt på Div 1.

Resten av historien har den inbitne GIK:aren redan koll på. Lars väljs bl.a. två år i rad till ”Folkets spelare” och får ge namn åt Åse & Viste Arenas styrelserum. Han är idag en av våra mest rutinerade spelare och visar gång på gång att hjärtat sitter på rätt ställe.

Det är med stolthet folket lämnar över sin spelare till blivande fru Andersson. Vi önskar er all lycka och välgång i ert fortsatta liv.

Vigseln äger rum i Tengene Kyrka 22 November kl. 15:00

 

 


Publicerades 2014-11-22