Is-med-klubbmärke

Amerikansk högerytter till GIK

Sportsektionen har valt att plocka in Peter Massar då det är osäkert med Anders Lövdahls fortsättning i klubben på grund av familjeskäl.

Han hade en bra rookiesäsong i ECHL förra året och när han bestämde sig för att fortsätta karriären i Europa blev Grästorp första anhalten. Vi hälsar Peter Massar välkommen till Grästorp.


– Jag spelade för Indy Fuel, ett lag med anknytning till Chicago Blackhawks. Men sen tänkte jag att det var bäst för min karriär att spela i Europa; att komma ut i världen och samtidigt fortsätta att spela hockey. Det här erbjudandet dök upp i förra veckan och jag kunde inte tacka nej.


Vi låter honom själv beskriva sig själv som spelare:


– De brukar säga att jag har ett bra skott, bra handleder och jag är en playmaker. Det hände att jag fightades i Nordamerika, men det är slut med det nu (skratt).


– Jag brukar få spela mycket i powerplay och håller mig framme nära målet.


Han är inte helt obekant med svensk hockey, eftersom han har spelat collegehockey med svenskar, och han verkar gilla det han har hört.


– Det är större öppna ytor här och handlar mer om teknik och mindre om närkontakt.


Om allt klaffar så kommer Peter att debutera i GIK den 28/12.


– Jag kommer att fokusera på de kommande fjorton matcherna, så får vi se vad det leder till. Jag är väldigt glad för att vara här och hoppas kunna hjälpa Grästorp nå ett så bra resultat som möjligt.


Publicerades 2015-12-10