Is-med-klubbmärke

Arboga-GIK 1-3 (0-1, 0-0, 1-2)

Förkval till Play Off till Allsvenskt kval heter det som GIK har kvalificerat sig till.

Man kan analysera den här matchen i oändlighet, matchen som ger GIK en chans att nå sin högsta nivå någonsin. Men den bästa kommentaren är nog den som kom från hjärtat på lagkaptenen Marcus Johansson:


– J-ligt skönt att vi kan knyta ihop säcken redan idag.


Med ett i stort sett intakt lag och motivation så att det räcker och blir över trodde kanske en del att det skulle bli en lätt match. I själva verket var GIK långa stunder under press, men räddades kvar i matchen av en storspelande Nikita Davydov.


Med fem minuter kvar av den första perioden pricksköt Jesper Sellin (Henrik Olsén, Christian Rudolphi) in 0-1. Efter en mållös andra period gjorde Christian Rudolphi (Linus Tjulander, Michal Lukac) 0-2 i inledningen av tredje perioden och Jesper Sellin (Hugo Johansson) gjorde 0-3 i tom kasse sjutton sekunder efter att Arboga tagit ut sin målvakt med fem minuter kvar av matchen.


Det var en samling glada spelare och ledare som kom hem till ÅVA strax efter klockan 1 på natten. Många skratt och kommentarer innan de rusade vidare i natten för att komma hem för några timmars sömn.


När skribenten ställer sin standardfråga ”Vad var det som hände?” till Markus Andersson får han ett enkelt och självklart svar:


– Vi åker upp dit och gör en bra match! Gör man flest mål vinner man.


Sen var det detta med att spela en match ”utan betydelse”.


– Vi får göra det bästa av situationen. Försöka bygga upp ett bra spel inför Play Off.


Publicerades 2017-02-15