Is-med-klubbmärke

Arboga-GIK 2-3 (1-0, 0-0, 1-3)

GIK åkte till Arboga, gjorde jobbet och kom hem med tre poäng. Nu är det dags att blicka fram emot nästa säsong.

Trots att Arboga kom till spel med bara tretton utespelare var det en jämn match i en och en halv period. Efter första perioden låg GIK under med 1-0, men tog över i mitten av andra perioden, och i tredje perioden tog tröttheten ut sin rätt på hemmalaget.

Fem minuter in i sista perioden gjorde Nicklas Larsson (Oscar Björkander, Jesper Sellin) 1-1 och tre minuter senare såg Jacob Bertilsson (Anders Lövdahl, Jesper Sellin) till att GIK tog ledningen för första gången i matchen.  Trots att krafterna tröt kämpade Arboga tappert och trots att GIK hade flera lägen till 1-3 kvitterade hemmalaget med sex minuter kvar av matchen och utgången var inte självklar. Men då tog alltid målfarlige Jesper Sellin ett kliv framåt och avgjorde matchen med ett vackert mål rakt i ena krysset.

Jesper som har kommit igen starkt efter sitt benbrott före jul var nöjd både för lagets och för sin egen del, trots att det inte var säsongens bästa match.

– Det var väl ingen vidare match egentligen. Inget av lagen hade något att spela för, men det är ju alltid skönt att vinna, säger Jesper strax efter hemkomsten.

– För min egen del är jag jättenöjd. Jag har gått in för att visa att jag kan producera efter jag kom tillbaks och tycker att jag har lyckats. Två mål och tre assist på fyra matcher är jag nöjd med.

– Jag har trivts bra i Grästorp och vi får se vad som händer nästa säsong!


Publicerades 2015-02-16