Is-med-klubbmärke

Arboga – GIK 3-4 (2-0, 1-3, 0-1)

Skribenten vet inte om kollegan i Bärgslagsbladet har kunskaper om GIK:s hemmatröja, men rubriken ”Nattsvart för IFK” var förmodligen helt oavsiktligt fyndig. För GIK däremot ser det ästan lika ljust ut som bortatröjorna.

Sensation tycker en del, men var inte gårdagens seger ett styrkebesked? Ett besked om att allt tal om att ta ett steg i taget, att gnugga på det som är svårt, och att det är bra stämning i laget är sant.


2-0 efter första perioden var väl ungefär det som de flesta räknat med efter dominans av Arboga. Men GIK hängde inte med huvudet, utan tog tag i spelet och efter knappt tio minuter gjorde Jakob Wulcan (Peter Massar)1-2. Kort därefter drabbades GIK av ett matchstraff, genomförde fem minuter i boxplay mycket bra, och kort därefter kvitterade Patrik Nyman (Jesper Sellin) efter en spelvändning. Ytterligare två minuter senare gjorde Marcus Johansson (Patrik Nyman) 3-2 från blåa linjen och innan periodpausen kvitterade Arboga.


Tredje perioden blev ett ställningskrig och GIK gick segrande ur striden. Efter åtta minuter avgjorde Peter Massar (Jakob Wulcan, Nicklas Larsson) med en fin individuell prestation. Med drygt en minut kvar av matchen och en GIK-spelare i utvisningsbåset plockade Arboga ut målvakten, dock utan resultat.


Noteras bör att GIK uppnådde detta fina resultat med flera ordinarie spelare borta. Ett bra betyg åt laget som grupp!


På söndag är det enkronasmatch hemma mot Köping, som i gårdagens match åkte på storstryk mot Lindlöven. Var där och gör skillnad – en seger innebär att det bara är två poäng upp till fast mark.


Publicerades 2016-01-28