Is-med-klubbmärke

Arboga-GIK 4-3 (0-1, 0-1, 4-1)

Idag kör vi med ett annorlunda grepp, sanningen direkt från en som var med - Niklas Bunnstedt. Endast GIK:s målgörare är tillagda.

Jag tycker att vi kontrollerar matchen och har kontroll på den från start. Vi får ett powerplaymål i första perioden (Niklas Bunnsted – Jacob Bertilsson, Carl-Johan Svensson)som gör att vi får luft under vingarna och vi kan göra två mål (Hugo Johansson – Niklas Larsson, Carl Lundmark; Petr Mainer, Carl-Johan Svensson, Lars Andersson) till och gå upp till 3-0. En onödig utvisning när vi spelar powerplay gör att vi går från pp till box play där Arboga gör mål direkt. Efter det så bjöd vi in dem i matchen och dem har några riktigt vassa spelare som utnyttjade vårat slarv…

Det positiva är att vi får mycket skott på mål och vi gör deras försvar dåligt/förvirrat vid många tillfällen och en 3-0 ledning var rättvis. Positivt att vi kan styra matchen och få dem dit vi vill då de egentligen inte hade några farliga lägen.

Hockey spelas i 60 minuter. Tyvärr spelade vi bara 59 minuter idag och vi måste lära oss att behålla fokus och koncentration tills dess att slutsignalen går. I matcher där man leder med ett par tre mål så måste man kunna behålla lugnet, spela ett enkelt spel, vara noggrann på linjerna och få pucken djupt…och det gjorde vi inte idag.


Publicerades 2014-11-20