Is-med-klubbmärke

Årets TV-puckare

William Haag och David Lundmark ser fram mot kommande spel i TV-pucken och har laddat hela våren/sommaren för detta.

Den 12 september påbörjar Västgötalaget sitt spel i TV-pucken. Nytt för i år är att TV-pucken inleds med två kvalspelsgruppspel den 12-14 september där de två bästa lagen från respektive grupp går vidare till slutspel.

I Västergötlands grupp ingår även Småland2, Blekinge, Södermanland, Gotland och Östergötland. Östergötland är det lag som David tror kommer bli det tuffaste motståndet.

– Vi har mött de i två jämna cupmatcher med VG-laget, där vi vunnit en och förlorat en match.

Hur ser ni på årets nya spelsystem i TV-pucken?

– Det är först och främst bra lag vi möter och det kommer bli svårare att ta sig vidare till slutspel men vi har ett bra lag och kommer att ge allt för att ta oss dit, säger David.

Västgötatruppen är fastställd sedan i våras och med 24 spelare så krävs det att grabbarna alltd gör sitt bästa för konkurrensen i laget är stor. Innan TV-pucken drar igång så ska laget delta i Milton Cup i Lenhovda 5-7 September, där de möter andra distriktslag. Även en sista finslipning sker genom en träningskväll i Ulricehamn 11 september, sen börjar allvaret i Tranås.

Hur har ni förberett er för kommande TV-puckspel och hur skiljer era träningar sig åt?

– Vi har tränat sommarfys med juniorerna och mycket på egen hand, i stort sett så har vi samma träningsupplägg men jag måste träna mer bålstabilitet, säger William.

Vad är VG:s styrka?

– Framförallt skridskoåkningen, vi är dett skridskostarkt lag plus att vi har väldigt bra målvakter, säger David.

Gemenskapen är också stark, säger William, vi ställer alltid upp för varandra, det känns som om vi har känt varandra och spelat tillsammans i flera år.

Förra säsongen gjorde VG succé, är det något ni kan nå i år också?

– Självklart, men vi tar en match i taget och fokuserar på den, men givetvis är målet att nå lika långt eller längre, svarar David. Det har varit en tuff och svettig förberedelse under vår och sommar med det är värt varenda svettdroppe för nu är vi redo att visa vad vi går för.

Till sist ber jag killarna att berätta om den andres tre främsta styrkor.

William om David: Skotten, Puckkontroll och spelskicklighet.

David om William: Snabb i sidoförflyttningar, reaktionssnabb och fokuserar snabbt på nästa moment.

Vi önskar killarna lycka till i TV-pucken


Publicerades 2014-09-04