Is-med-klubbmärke

Bäcken-GIK 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 1-0)

Nära skjuter ingen hare, men en poäng mot seriesuveränen Bäcken är godkänt, och kan göra skillnad mot slutet av den jämna Alltvåan.

— En tight match mellan två lag som skapade chanser. En match där vi spelade ett defensivt bra spel och går på kontring och gör det bra, men inte alltid får in pucken, säger Andreas Högosta i en saklig analys av matchen.


Efter en mållös första period gör hemmalaget 1-0 drygt och en halv minut in i andra perioden. Med dryga minuten kvar av perioden prickskjuter Emil Andersson in kvitteringen.


En mållös tredje period följs av en kort förlängning och Bäcken avgör matchen till sin fördel.


Därmed är det väl bevisat att GIK har häng på de bästa lagen i serien. Eller kanske rentav är ett av de bästa i en oerhört jämn serie? En serie där det kanske inte är relevant att prata om vem som är bäst.


— Nej, precis. Med de chanser vi får hade vi lika gärna kunnat vinna under ordinarie tid, men nu blev det inte så.


Även om man inte ska spekulera om vad som händer mot slutet kan man konstatera att GIK för närvarande ligger på en godkänd plats på rätt sida strecket. Har GIK lärt sig något om de ”nya” motståndarna, eller kanske rentav om de gamla som de inte visste sen tidigare?


— Det vi har lärt oss är att vi måste spela på topp i varje match, framför allt ett fulländat defensivt spel. Får vi till det i varje match är vi att räkna med i varje match, och då är vi ett lag för ett play off.


— Vi försöker lägga allt fokus på oss själva, att få till bra prestationer i varje match. I det avseendet har vi höjt oss kopiöst jämfört med grundserien. Vi växer med motståndet.


Publicerades 2019-01-28