Is-med-klubbmärke

Bäcken – GIK 3-4 (0-1, 3-1, 0-1, 0-1)

Gårdagens bortamatch mot Bäcken hade många ansikten, men efter ett avgörande mål med två sekunder kvar av förlängningen blev resultatet en skön seger och två viktiga poäng.

GIK tog ledningen med 0-1 med fem minuter kvar av första perioden och ökade till 0-2 två minuter in i period två.

— Vi gör en bra förstaperiod, helt klart och är det bättre laget, säger Christopher Hamell.

— Men vi borde kanske ha gjort ett par kassar till.

Men strax efter mitten på andra perioden kom Bäcken tillbaka starkt och gick upp i ledning med 3-2 genom tre snabba mål.

— Vi började bra i andra, men blev övermodiga och började gå bort oss rätt rejält.

— Vi hade ett bra snack i periodpausen och kom ut och tog tag i det igen.

Tredje perioden var en jämn historia, men GIK kvitterade med ett powerplaymål med knappt två minuter kvar av perioden och det fanns ytterligare en poäng att spela om. GIK drabbades av en utvisning, men höll tätt bakåt ovh när Bäcken i sin tur fick två utvisningar i slutskedet av perioden kunde Tobias Henriksson bli matchhjälte med minsta möjliga marginal.

— Vi borde kanske ha avgjort lite tidigare i sudden, men det räcker precis, säger Christopher med ett skratt.

— Det var skönt att vinna, och även om det var en svaghet att släppa till så mycket är det en styrka att komma tillbaka.

På frågan om det finns några individer att framhålla nämner Christopher målvakten Hugo Holmström, ”han gör ett par riktigt bra räddningar”. Och skribenten konstaterar att det är en styrka att ha två riktigt bra målvakter i truppen.

Och på söndag, med en sjuk- och skadefri trupp blir det förstås tre poäng hemma mot Hanhals?

— Det får vi hoppas. Tycker bara att vi spelar borta, så det ska bli skönt med en hemmamatch avslutar Christopher diplomatiskt.


Publicerades 2022-10-20