Is-med-klubbmärke

Bäcken-GIK 4-5 (0-1, 2-2, 2-2)

Sedan de nesliga förlusterna mot bottenlagen Gislaved och Sölvesborg har GIK genomgått en betydande förvandling. Storsegern i fredags på hemmais mot Mölndal följdes upp av en knapp bortaseger mot Bäcken. Hoppet lever, om än litet, och att laget har kapacitet att göra sin bit kan alla trogna fans vara övertygade om. Synd bara att det egna spelet inte räcker, utan att de måste lita på resultaten i de andra matcherna.

Förklaringen är ett fulltaligt lag, så att tränarna kan disponera det på bästa sätt; samt en bra lagmoral, i kväll manifesterat av ett mycket bra powerplay. Tre mål på tre möjliga, varav det sista kom med sexton sekunder kvar av matchen. I kväll spelade GIK bokstavligt talat hockey i sextio minuter, exakt det som behövdes för att hålls hoppet vid liv.

— Ja, vi hade kunnat ta en tvåpoängare också, men tre poäng är självklart bättre, säger Christopher Hamell som en kommentar till det sena avgörandet.

— Det är en jämn match, och vi avgör genom att utnyttja alla våra powerplay. Båda lagen krigar i sextio minuter och det går undan därute. Om något lag skulle vinna under ordinarie tid tycker jag att det lutade över åt vår sida.

På onsdag väntar Boro Vetlanda i ytterligare en måstematch.

— Precis, det är bara att fortsätta som vi gör nu. Träning måndag och tisdag, och vi får ta med oss de bra grejorna och kriga.

Stämningen i laget är på topp, det är alltid roligt att vinna i slutsekunderna. I ett bra lag måste man ändå peka ut lagkaptenen Alexander Liljedahl, som visade vägen genom att göra två mål; samt David Lundmark som gjorde sitt första mål för GIK.

De övriga målen gjordes av Lucas Frank samt Antons Trastasenkovs


Publicerades 2023-02-19