Is-med-klubbmärke

Bli en partner till Grästorps IK ni också!

Vi i Grästorps IK är en liten förening på en liten ort som sköts till 100% av ideella krafter. Vi satsar stort på ungdomsverksamhet.

För oss är det viktigt med en schysst idrottskultur, och vi jobbar aktivt med att motverka alla typer av utanförskap inom klubben. Bland annat så utbildar vi våra ungdomsledare varje år, för att ungdomarna ska ha kompetenta ledare.

Våra ekonomiska möjligheter är begränsade och varje krona räknas för oss. Vi vill kunna fortsätta vårt arbete för barn och unga och ge ännu fler barn möjlighet att vara en del av den gemenskap som idrott ger.

När klubben grundades 1956 var ekonomin begränsad. En av inkomstkällorna blev då att frivilliga medlemmar blev blodgivare, och intäkterna från det gick oavkortat till klubbens uppbyggnad. Detta är än idag en av inkomstkällorna för klubben.

Vår klubb har relativt många tjejer som är aktiva, och vi jobbar ständigt med att försöka få upp intresset hos ännu fler flickor för ishockeyn. Vår hockeyskola för de yngsta är självklart öppen för alla GRATIS, och därifrån är alla, flickor som pojkar, välkomna till våra lag.

Den gånga säsongen debuterade GIK-fostrade Stella Lindell i U18-landslaget för tjejer och spelade SM-final för Brynäs IF i SDHL.

Kalle Sterner gick inför den gångna säsongen till Frölunda HC, Kalle blev även uttagen till och spelade matcher med U16-landslaget!

Axel Hurtig gick inför den gångna säsongen till Rögle BK där han vann SM-bons i J-18.

Arvid Hurtig tog den gångna säsongen SM-guld med Linköpings HC i J-20.

Vi har HELA sex stycken spelare som ska representera Västergötland i TV-pucken i september!

Dessa framgångar är vi är enormt stolta över och det bevisar glädjande att vi gör rätt saker i våra ungdomslag.

Grästorps IK är en för orten otroligt viktig samlingsplats. Många barn och unga samlas här även när de inte själva har match eller träning, för att titta på sina kompisars träningar och för att umgås.

Vill ni också vara med på våran resa och synas med oss?

Ta gärna kontakt med Joakim Nilsson på kansliet:

072 332 69 84

joakim@grastorpsik.se

Välkomna!


Publicerades 2022-08-23