Is-med-klubbmärke

Borås-GIK 1-2 (1-0, 0-0, 0-2)

Det GIK gjorde den sista sekunden av gårdagens match saknar betydelse. När skribenten efter 59.21 trodde på 1-1 och förlängning fanns det tid till ett anfall till, ytterligare ett mål och tre poäng i stället för en eller två poäng. Poäng som kan få avgörande betydelse för om det blir ishockey i ÅVA in i april.

Christopher Hamell är glad och lättad.

— Första perioden är ganska jämn och det bjuds inte på speciellt mycket. I andra perioden är Borås helt klart bättre och skapar mycket, men vi håller dem mycket på utsidan och Adam storspelar i mål. I tredje är det jämnt, de har ett par riktigt bra lägen.

Och sen var det dags för själva avslutningen. Skribenten minns att han och Christopher för halvannan vecka sen pratade om vikten att spela hockey i sextio minuter.

— Vi vinner pucken (nedsläppet efter 1-1/skribentens notering) och då kan man lika gärna ta den framåt mot mål. Det är kalabalik framför mål och till slut hamnar pucken i sarghörnan där Gustav Svensson vallar den på målvakten och in.

— Det var en väldigt väl genomförd bortamatch som slutade på ett bra sätt.

Förutom att Adam storspelade i mål framhåller Christopher matchen som en gedigen laginsats. Men han är också glad för att Rasmus Berntsson är tillbaka i laget.

I morgon fredag är det dags att möta Kungälv igen.

— Det ska bli kul. Vi har en revansch att kräva och vi får hoppas på mycket publik.


Publicerades 2022-02-24