Is-med-klubbmärke

Borås – GIK 2-4 (1-0, 1-3, 0-1)

Äntligen! En väldigt skön och behövlig bortaseger.

Förutsättningarna var inte de bästa. Kniven mot strupen efter förlusten i första matchen i kvalserien och flera nyckelspelare borta. Dessutom skadade Marcus Johansson axeln i andra perioden. En gedigen lagseger blev det till slut, men man måste ändå lyfta fram tvåmålsskyttarna Carl-Johan Svensson och Jonas Lönn, samt målvakten Adam Schoultz (drygt 95% i kväll!).


Peter Larsson är glad och lättad när han kommenterar matchen.


– Det känns bra. Det känns dj-kligt skönt att ta tre poäng idag.


Och dessutom med ett lag som inte var riktigt fulltaligt!


– När det blir såhär gäller det alla steppar upp lite extra och är påkopplade hela tiden. Och de skötte de – det var riktigt bra idag!


Det sistnämnda gäller givetvis hela organisationen runt laget. Att vara bäst när de gäller, gäller alla. Inklusive ledare och de något ovanliga femmorna.


– Så var det, och så fick vi några återbud matchdagen. Det fungerade jättebra.


Att gå runt en hel match på tre femmor tar på krafterna, så det är nog bäst att GIK mönstrar ett fulltaligt hemma mot serieledarna Kalmar på fredag.


– Idag var inte matchbilden som i söndags, med en massa utvisningar här och där. Det var några utvisningar. De rullade på rätt bra, var en bra match.


Och så några ord om matchen, period för period. För oss som följde matchen via resultatrapporteringen såg det ut att det som hände, hände i period två.


– Vi gör en stark andraperiod. Första var OK, men Borås gjorde det vi hade väntat oss vände snabbt och gick på kassen. Det var så det fick sitt första mål. Ett skott på bortre och så tryckte de dit returen. Målet kom efter en minut, men vi kämpade oss tillbaks och var med i matchen.


– I andra perioden så får vi en perfekt start, med mål efter en och en halv minut. Sen rätt så snabbt 1-2. Då handlar det om de sakerna som vi har pratat om, att stiga fram och göra sk-tjobbet.; att ha folk på kasse, att driva mot mål. Det gör vi bra.


Idag är det vardag igen och även om det gick bra i går så finns det saker att arbeta på. Spelet utan puck är högt på dagordningen.


– Vi kommer inte att ha pucken i sextio minuter i någon match. Det kommer att skifta, både momentum och puckinnehav. Då gäller det att man anpassar sig efter det.


– Laget är ett glädjeämne. Detta var helt och hållet en lagseger. Hårt jobb från alla, och det är det vi behöver. I kvalserier som denna är det laget som måste dra alltihop.


Snart så är det fredag och då är det match igen.


– Det är skönt när det är tätt mellan matcherna. Nu kan vi släppa den här matchen på bussresan hem och komma till träning i morgon (idag), jobba på det vi gjorde mindre bra och förbereda oss inför Kalmar hemma.  


Publicerades 2018-03-15