Is-med-klubbmärke

Borås-GIK 3-4 (1-1, 1-1, 1-2)

Efter en lam match mot ett bottenlag gjorde GIK sitt yttersta mot ett av topplagen. Andretränaren Marcus Johansson berättar.

Det var en jämn bra hockeymatch där jag tycker vi håller en bra nivå matchen igenom. Det är alltid tillfälligheter som avgör sådana här matcher, men jag tycker att vi verkligen förtjänade att vinna med den arbetsinsatsen och offervilja vi spelar med.


Skribenten anar att Borås kanske har ett spelsystem som passar GIK?


— Det vet jag inte, men jag tycker det blir bra matcher mot Borås eftersom dom spelar en fartfylld rejäl hockey som kanske passar oss bättre än när det blir en mer temposvag hockey och vi inte riktigt klarar av att sätta upp tempot själva.


Så var det med det, och Marcus är glad över att GIK var på hela tiden under matchen. Något att ta med sig in i framtiden.


— Vi måste framförallt ta med oss att vi jobbar stenhårt i 60 minuter och inte slappnar av en sekund vad som än händer i matchen, hela tiden fokusera på nästa byte och göra det som gynnar laget mest.


På frågan om någon individ förtjänar extra beröm får skribenten ett utförligt svar.


— Tycker hela laget förtjänar plus i kanten, men Karl gör en riktigt stark match i kassen och sen var det kul att se kedjan med ”Löken”, Lönn och Dimitry som skapade mycket framåt. Dessutom ett plus till vårt PP/BP, där vi vinner matchen i matchen och som antagligen blir tungan på vågen.


— Sen måste jag tillägga att juniorerna vi har med alltid gör ett gott dagsverke, som Kalinin och Pecka idag, samt de som varit med tidigare matcher.


GIK:s mål gjordes av Jonas Lönn (2), Tobias Henriksson och Dmitry Iskornev.


Publicerades 2018-12-01