Is-med-klubbmärke

Borås-GIK 4-2 (0-1, 3-0, 1-1)

Säsongens tidigare möten mot Borås har varit jämna matcher som har slutat med knappa GIK-segrar. På söndagskvällen blev det tvärtom.

Som alltid mot Borås en fartfylld match. Två bra lag som skapade chanser.


Andreas Högosta är naturligtvis besviken över förlusten, men är saklig i sin analys.


— Första perioden gör vi riktigt bra och spelar som vi har gjort sista tiden. Vi tar ledningen med 1-0 (Thim Skog, skribentens anmärkning).


Andra perioden blev inte fullt lika bra. 3-0 i baken och den knappa ledningen var förvandlad till ett dito underläge inför sista perioden.


— Vi går ner oss och slarvar. Är tillbaka i gamla synder och slarvar för mycket i spelet nedifrån. De får ettan och därmed momentum.


Med tjugo minuter kvar att spela tog GIK sig i kragen och reducerade till 2-3 genom Tobias Henriksson. När tre minuter återstod av matchen tog GIK ut målvakten och fick senare till och med helt kort spela sex mot fyra. Men det blev hemmalaget som tillslut fastställde resultatet till 4-2.


— Efter andra hade vi ett snack i omklädningsrummet. Vi ligger under med två mål och måste göra minst två för att ta poäng. Gå framåt och få fler puckar mot mål. Vi får in vårt andra mål och får energi av det. Två gånger om är vi en hårsmån ifrån att göra 3-3, men det 4-2 i öppen kasse.


— De var bättre än oss i andra men i första och tredje parkerade vi i deras zon.


Trots förlusten fanns det en del att ta med sig in i framtiden, och en del att jobba på.


— Det är bara att trumma på och spela bra perioder som vi har gjort innan. Det är en tight serie, Borås är inget undantag.


Egentligen fanns det inga individer som utmärkte sig, men ändå:


— Henriksson mal på och har far och tacklar, han backcheckar. Sen hade vi Viktor Johansson back som spelade riktigt bra idag.


Publicerades 2019-01-21