Is-med-klubbmärke

Borlänge-GIK 8-4

Söndagskvällens bortamatch blev en målrik historia som tyvärr slutade med att GIK drog det korta strået. Tvåmålskytten Sebastian Kristiansson kommenterar.

Matchen var mållös i sju minuter, sen blixtrade det till hos båda lagen. Borlänge tog ledningen efter 7:08, 1-1 kom exakt en minut senare genom Sebastian Kristiansson (Hugo Johansson), och blott tjugotvå sekunder senare tog hemmalaget återigen ledningen.  Sen satte de GIK under press och 3-1 och 4-1 var bara en tidfråga.

– Vi är bra i spel fem mot fem och i powerplay, men efter 2-1 började vi slarva. Det blev lite väl många ”indianare” och andra misstag, suckar Sebastian Kristiansson. Som själv hade en bra kväll med två mål.

Men GIK var långt ifrån ett slaget lag. Fem minuter in i andra perioden kom 4-2 (Jacob Bertilsson – Carl-Johan Svensson, Jesper Sellin) under ett väl utnyttjat powerplay och en minut senare gjorde Sebastian (Carl-Johan Svensson) sitt andra mål för kvällen. Sen var det tyvärr samma visa som i första perioden och GIK gick till periodvila med ett tvåmålsunderläge.

Carl-Lundmarks 6-4 i början av den tredje perioden förändrar inte intrycket att detta var Borlänges match, och den slutade rättvisst 8-4.

Om man gör fyra mål på bortais mot ett av seriens bättre lag borde man ha med sig en och annan poäng hem, och om inte kanske det finns något annat att ta vara på.

– Som vanligt som var vi bra i spel fem mot fem, och idag hade vi bra powerplay. Allt annat kan vi bli bättre på.

På onsdag väntar Tranås hemma, en svår motståndare som GIK ändå har luggat på en och annan poäng genom åren.

– Visst kan vi ta poäng, men då måste vi vara med från början och försöka föra spelet från början, avslutar Sebastian.


Publicerades 2014-10-12