Is-med-klubbmärke

Då har GIK gjort klart med ett starkt backförvärv!

Det handlar om 24-årige Sebastian Nilsson med Kalmar HC som moderklubb.

Han tillbringade junioråren i Växjö Lakers där han gick på hockeygymnasium i 3år.

Sin div 1-rutin har han fått i Mörrum, Kumla och Nybro där han totalt gjort närmare hundra matcher.

De senaste två säsongerna har Sebastian varit en av dom ledande backarna i norska Kongsvinger, som i vintras spelade i norska elitserien och Sebastian bidrog med ca 30min/match under hela säsongen.

Sebastian är värvad hit som en av våra ledande backar och vi tror att han kommer tillföra bra  skridskoåkning, speluppfattning och även tyngd med sina dryga 90 kg. Det är dessutom en väldigt seriös kille som satsar allt och lite till på att hela tiden utvecklas till en bättre spelare.

Han ser sig själv som kompetent i både powerplay och boxplay och hoppas även kunna tillföra lite rutin trots sin relativt unga ålder.

Vi hälsar Sebastian varmt välkommen till hjärtebröderna och hoppas att han kommer att trivas i Grästorp.

Sportgruppen jobbar vidare för fullt med att fylla dom sista platserna i truppen och har ytterligare 4-5 spelare som fått kontraktsförslag och troligen kommer att lämna besked i närtid. Dessutom hoppas vi givetvis på att kunna plocka upp ett par från egna juniorleden innan truppen är spikad. Vår tränare kommer att ge juniorkillarna stort förtroende att visa upp sig på träningarna under hela augusti och en bit in i september, så där är det upp till bevis för dom yngre grabbarna.

Sportsektionen

Gm Jocke Persson


Publicerades 2015-07-03