Is-med-klubbmärke

Dalen-GIK 2-1 (1-1, 0-0, 0-0, 0-0, 1-0)

Äntligen! En poäng är ändå ett trendbrott för GIK.

– Vi gör en bra insats och vi snuddar på en trepoängare idag. Det känns positivt, vi bröt trenden och är på väg åt rätt håll. Att vi fick en poäng med oss är viktigt.


Biträdande lagkapten Linus Ljung är märkbart lättade när han berättar för skribenten någon timme efter matchen.


Matchen började med att GIK gav hemmalaget en riktig kalldusch. Efter blott femton sekunder gav Linus Ljung (Adam Willig, Kim Persson) GIK ledningen! I mitten av perioden kvitterade hemmalaget och sen blev det inga fler mål under ordinarie matchtid. Men det betyder inte att det var någon händelselös match.


– Det skiftade hela tiden under matchen. Ett tag var det vi som hade momentum och skapade chanser, se var det de. Det var en jämn match.


– På slutet hade båda lagen några bra chanser, men Adam gör några riktigt bra räddningar. Carl-Johan hade en ribbträff, det var lite surt. Det kändes som att vi skulle trycka in en puck och få med oss tre poäng hem.


Efter en spännande förlängning och en dito straffläggning blev det förlust för GIK, men en poäng med hem i bagaget. En poäng som kan visa sig viktig fram i december.


Carl-Johan Svensson är tillbaks i laget. Var poängen ett resultat av ”Carl-Johan effekten”?


– Det är klart att Carl-Johan är en väldigt bra hockeyspelare, men de senaste matcherna har vi börjat arbeta mer som ett lag. Vi har gjort framsteg och varit på rätt väg även när vi inte har fått några poäng med oss.


Efter ett trendbrott som detta är frågan om det finns något att ta med in framtiden extra relevant.


– Vi gjorde en bra match, hade ett stabilt försvarsspel. Fortsätter vi med det är det positivt. Vi skapar mycket chanser men trycker inte alltid dit den. Avsluten måste bli bättre, spelet framför mål. 


Publicerades 2017-11-16