Is-med-klubbmärke

Det ska vi fira

Under fredagskvällen firade A-laget de nådda framgångarna med smörgåstårta och trevlig samvaro.

Efter att ordförande hälsat välkomna, sportsektionen förklarat hur fortsättningen kan tänkas se ut, och Kjell Andersson förklarat att det i detta nu aldrig har funnits färre lag som har varit bättre på hockey i Sverige, lät sig alla väl smaka.


Det var en nöjd ordförande som tog sig tid till en pratstund med skribenten.


–   Det var ju som jag sa förut; under ”Opening Ceremony” gick jag ut och satte press på killarna. Jag sa att det skulle bli den bästa säsongen någonsin. Och det har det blivit!


Visst var det många som hade förväntningar på det nya GIK. Men hur många hade väntat sig att förvandlingen från ett lag som allt som ofta förlitat sig på kval och gratisplatser, till ett potentiellt topplag, skulle gå så snabbt? Vad kom det sig egentligen?


–   Jag tror att det har med rekryteringen av spelare att göra. Det är oerhört viktigt att rekrytera spelare som passar i gruppen.


Och samtidigt, konstaterar skribenten, har GIK en stor andel egna spelare i laget.


–   Jag fick höra att vi har tio egna produkter i truppen. Som ordförande är det en fantastisk siffra, något man är stolt över.


Om allt fortsätter att gå lika bra blir det hockey i uppemot en månad till. Vad är en rimlig målsättning?


–   Rimligt är att ta en match i taget, och spela dem som en slutspelsmatch. Att gå vidare från detta playoff och nästa är ett rimligt första mål.


En match i taget var det och mål som går att uppfylla i närtid. Men någonstans i bakhuvudet måste det finnas en tanke på framtiden. Kommer vi i augusti-september se en ordförande som står och säger att ny ska vi till Allettan?


–   Ja, jag tror att det är realistiskt att säga det nu. Som det ser ut kommer vi säkert att få behålla 80% av den spelartrupp vi har och då har vi en jättechans. 


Publicerades 2017-02-18