Is-med-klubbmärke

Division 1 även nästa år!

Alldeles nyss blev det klart - Grästorps IK spelar i division 1 även nästa år. Ordförande Johan Sahlin är naturligtvis oerhört glad och Kjell Andersson berättar om GIK:s väg till ettan och resten av resan - sjätte säsongen blir det till hösten!

– Va, är det klart nu. Va gôtt, säger ordföranden Johan Sahlin i en spontan kommentar.

– Det är ett rejält lyft sen i fjol. Anders Spaak och hans team har gjort ett fantastiskt bra och målmedvetet arbete som har gett resultat!

 

Kjell Andersson om åren som varit och lite om framtiden;

"För ett antal år sedan bestämde vi oss för att försöka nå div ett. Vad skulle behövas för detta????

Ekonomi. Marknadssektionen trodde det var möjligt om vi hade en plan för hur vi skulle göra och hade ettan som ett uttalat mål i hela klubben.

Arenan. Denna måste rustas upp och en grupp tillsattes för att titta över detta.

Spelartruppen. Att vi var tvungna att titta efter spelarförstärkningar utanför Grästorp var vi ganska överens om att vi var tvungna till för att nå div ett. Att redan nu öka träningsdosen för att träna och förberda oss  som ett div ett lag.

U hockeyn. Den skulle vi fortsätta att satsa på för att kunna hålla 2 juniorlag där vi skulle ta fram egna spelare för att bara ha spelare utifrån var inte planen.

Vi skulle tillsammans med Grästorps bandy tjejer skapa ett Damlag i hockey.

Vid den här tiden var vi runt plats 10 av Västergötlands hockeyklubbar.

Zergei och Spaak tränade oss under vår väg till ettan med flera playoff och kvalserier för att till slut lyckas. Det blev samma år som den nya Arenan stod klar. Nu var vi bland dom 6 bästa i Västergötland.

År ett.  Conny Magnusson från Göteborg tränade oss första året och vi spelade på inspiration och klarade oss kvar om än på ett hår. Utan kval.

År två. Conny fortsätter men i senare delen av säsongen går det grus i maskineriet och en inhemsk tränartrojka tar över. Vi klara oss kvar i ett kval som avslutas lyckligt uppe i Värmlandsskogarna.

År tre.  Lundström från Skövde blir huvudtränare. På pappret har vi en ganska svag trupp och det blir mycket riktigt kval för att klara oss kvar. Även denna gången avgörs det uppe i Värmlandsskogarna och även nu lyckas vi klänga oss kvar.

År fyra. Lundström fortsätter. På pappret har vi ett starkt lag och nu skall det bli grejer tänkte vi. Det hela slutade med att vi åkte ur i kvalet. Förstod inte förrän när säsongen var slut att vi denna säsongen hade för många av spelarna som inte hade hjärtat för klubben så laget fungerade inte bra.

År fem. Spaak blir hastigt tränare för ett div 2 lag. Gick som blixten då vi hade en annan tränare som inte kunde bestämma sig. Detta är en historia för sig hur det gick till. Snabba ryck i alla fall. Strax efter fick vi erbjudande att ta Faluns plats in ettan. Efter en hel del diskussioner så tackade vi ja. Nu skulle vi fixa en trupp. Ett par hjärtespelare hade redan bestämt att fortsätta trots att det blev tvåan. Nu var det bara att fortsätta att leta spelare. Eftersom det bantats ordenligt på antalet lag i ettan så fanns det ju ganska gott om spelare som ville spela ettan. Vi fick ställa oss i kö medan storfräsarna tog på pappret dom bästa spelarna. Vi var dock ute efter hjärtespelare som verkligen ville spela hos oss så något blev väl över till oss tänkte vi. Ekonomin tillät inte att vi hade för många spelare när vi startade upp. Vi var oerhört känsliga för skador och det fick vi direkt och har haft det från och till hela säsongen. Därför har vi aldrig fyllt på truppen med så mycket spelare under säsongen som vi gjort i år. Före jul blev det inte så många poäng men jag undrar om det har spelats så många bra hockeymatcher i Grästorp någonsin. Vi slutar sist i grundserien och får inga poäng med till fortsättningsserien. Vi närmade oss dock lagen och lyckades slå Skövde lite före jul. Tack vare att vi hade hjärtat med och hade spelare som verkligen gav allt för GIK trots motgångar och knappa förluster i jämna matcher så var vi inte golvade. Tränade på bra under julen. Startade med att slå Borlänge hemma för att sedan följa upp med att bortaslå  Bois precis i slutet av 2014. Sedan har det rullat på vår väg och söndagen den 8 februari när Kumla gjorde 4 – 3 mot Arboga så kan vi förbereda oss för sjätte säsongen i ettan. Hockeymässigt sett över hela säsongen så har vi nog haft ett av dom bästa lagen i GIK i alla fall dom senaste åren. Nu är vi topp tre. Bara BOIS och Skövde före oss. Så närma dom som vi är nu var länge sedan vi var. Lägger vi därtill hela Västra Götaland så är det faktiskt i nuläget bara Frölunda som slår sig in före oss.

År sex.  Vi måste satsa på och fylla på våra U lag, inte bara för att få mer spelare utan även vuxna som kan gå in i organisationen. Vi har lite planer på att satsa på våra skolor i Grannkommuner och erbjuda friluftsdagar där vi till och med skall titta över om vi kan hjälpa till med bussresor från Levene , Bredöl o.s.v.

Om vi klarar detta så får vi bra juniorlag och även vuxna som kan gå in i vår organisation. Det är viktigt för intresset i närområdet att vi kan få fram en ny CJ och en ny Lars så att ungdomarna och även föräldrar ser att vi satsar på Grästorpare och att man faktiskt kan spela kvar i GIK och få spela hockey på hög nivå. Kan vi dessutom inom den närmaste framtiden få igång ett damlag igen så skulle vi bli en komplett klubb.

Arenan måste utnyttjas mer både för ekonomin och för att få lite drag runt hockeyn. Det finns några yngre förmågor som verkar ha lite intresse åt det hållet, hoppas att det blir något av detta.

Är det något som kan stjälpa klubben så är det ekonomin som vi i och för sig inte är ensamma om inom idrotten och speciellt i hockeyn. Här måste vi komma på nya ideer.  Eller kanske du har ett förslag????? Eller kanske du känner en företagare, miljonär eller rent av en mijardär (som Luleå har fått) som kanske imponeras av vårt sätt att driva en förening.

Det är då vi skall visa på vårt hjärta vilket har funnits med från start. Vi är fortfarande en förening där vi alla i stort sett jobbar utan någon som helst ersättning. Ibland blir det lite mycket ”Pengajagande” för att bedriva den fina verksamhet vi har. Pengar löser inte allt men eftersom vi inte är lika vidlyftiga som våra konkurrenter så är det inte så mycket vi behöver. Det viktigaste vi inte får tappa är hjärtat för gör vi det går det snabbt utför.

En grupp i sportsektionen är redan igång med att planera kommande säsong, den kan nu öka trycket nu när kontraktet för ettan är klart.

Vision ett var att nå Ettan.

Vision två var att etablera sig. Kan vi inte säga att vi gjort det när vi i höst inleder sjätte raka säsongen i ETTAN.

Kom och hylla grabbarna på onsdag då vi möter Kumla som för dom är en viktig match för att nå play off till Allsvenskan.

En för dagen lycklig GIKare"


Publicerades 2015-02-08