Is-med-klubbmärke

Eftersnack till Slättbergscupen

Resultatmässigt en lyckad cup. 4-0, 6-1 och 2-1 efter förlängning visar att GIK har ett lag på gång. Men fick tränarna ut det de ville av cupen om man ser framåt?

Det började med Trollhättan på fredag kväll. Trots det fina resultatet ser Robin Andersson en förbättringspotential.

— Vi kanske är ett bättre lag, men vi måste bli noggrannare. Vi slarvade lite och måste bli bättre på att behålla fokus i de matcher där vi ska föra spelet.

— Det var första matchen mot ett lag i vår serie, och lite skillnad mot när vi möter Hockeyettan-lag och slår ur underläge.

På lördag var det kanske motståndarna som slog ur underläge. Lagom kaxiga HCL, nu i Hockeytrean men med en plan på att nå högre i seriesystemet och bli kvar.

— Jättebra och kul att det finns lag omkring oss som har den ambitionen. Då blir det tightare matcher för oss.

— Vi ska vara ett spelförande lag och vi vinner komfortabelt med 6-1. I slutet av den matchen gör vi de saker vi pratat om och bryter ner dem spelmässigt, även om det inte blir någon större utdelning resultatmässigt.

Turneringen slutade med en knapp och rättvis seger mot Vänersborg.

— Jag har förstått att det är ett riktigt rivalmöte. Det är ett snäpp upp motståndsmässigt mot både Trollhättan och Lidköping. Och så ska det vara, de vill ju utmana oss om serietiteln.

— De första sex-sju minuterna är det Vänersborg som har spelet, sen jobbar vi oss in i matchen. Det var tredje matchen på tre dagar och jag tycker att vi visar att vi har en bra fysik och drar det längsta strået.

— Överlag tycker jag att vi måste bli rakare och direktare. Gå lite mer på mål och skjuta mer. De där småsakerna som kan avgöra.

Skribenten och Robin gläder sig gemensamt åt det fina reservkapitalet i form av många lovande juniorer som kliver fram och gör det de ska. Tryggt att veta under en lång säsong, som dessutom börjar med många säkerhetsåtgärder.

Flera träningsmatcher återstår, som är planerade så att laget ska komma in i något som påminner om den jämna serielunken. Och under veckorna väntar den gråa vardagen i ÅVA?

— Det är aldrig gråa vardagar i Grästorp (ha, ha)! Vi kommer att gnugga på, analysera den här cupen lite mer, vila i morgon (läs: idag), trycka på tisdag—fredag.


Publicerades 2020-09-07