Is-med-klubbmärke

En ny pusselbit på backsidan!

Inte sedan undertecknads gamle lagkamrat succémålvakten Stefan Olsson har vi haft en spelare från Lysekil i GIK. Nu är det hög tid igen!

Backen Lucas Geyzon har glädjande nog bestämt sig för spel i GIK. Lucas har varit uppe till diskussion tidigare säsonger för spel i GIK och till kommande vinter blir det verklighet. Lucas lämnade Lysekil som 16-åring för att pröva lyckan i Borås och därefter har han passerat några meriterade klubbar såsom SHL lagen Leksand och Rögle där han hade framträdande roller i deras J20 superelit lag. Som senior startade han förra säsongen som lagkamrat i Troja med vår egen C-J som bara har gott att säga om Lucas. Därefter tillbringade han resten av säsongen i Halmstads div 1 lag. Lucas är en back med ett brett register som innehåller bra skridskoåkning och även en back som vill vara mycket delaktig i spelet. Vi hoppas och tror att Lucas ska tillföra i både boxplay men framförallt i powerplay.


Detta glädjande tillskott är back nr 6 i truppen och dessutom har vi en slovakisk backbjässe här på try out under juli och augusti månad men denne man återkommer vi till. Utöver detta har vi några starka juniorer som knackar på dörren och detta innebär att vi sitter nöjda på backsidan tills vidare, med lite reservation för Henrik Ekestål som tyvärr har skadat sig på försäsongen.


Jobbet går nu vidare med att peta in en riktigt stark forward till innan truppen är intakt och där för vi diskussioner med ett par intressanta killar och hoppas kunna presentera någon i närtid.


Varmt välkommen till GIK Lucas!!


Sportsektionen


Gm Jocke Persson


 


Några ord från Lucas själv:


… om att välja en division 1-klubb som nästa steg i karriären:


– Tyckte de kändes som ett bra ställe att fortsätta utvecklas på, de känns som klubben har bra möjligheter och förutsättningar att ta de ytterligare kliv upp till toppen av 1:an som man vill. Spännande med några roliga nyförvärv som målvakten och C-J som är en riktigt go gubbe. Tror och hoppas de kan bli en riktigt rolig vinter.


… om Grästorp:


– En liten men charmig ort som har ett stort hockeyintresse för GIK. Kommer också från ett lite ställe, Lysekil, så tror detta kommer passa mig bra.


Publicerades 2016-07-22