Is-med-klubbmärke

En stor stark fortsätter

Linus Ljung, en tung back i både bildlig och bokstavlig betydelse, har skrivit på för en tredje säsong med GIK.

I fjol vid den här tiden var Linus full av revanschlusta. Efter en tidvis kämpig första säsong, ville han visa vad han verkligen gick för, vilket han gjorde med besked. Han har, som han hoppades på, blivit bättre på allt och är på god väg att bli en riktig grästorpare, även utanför ÅVA.


–    Jag kände att den säsongen som gick tog jag steg i  min utveckling och fick mycket mer förtroende så jag kände att jag vill fortsätta på den banan här i Grästorp. Sen tycker jag det ser väldigt spännande ut inför nästa år. Tycker att förra året tog vi stora steg och spelade bra hockey men det gick inte vår väg så hoppas på det i år. Sen trivs jag väldigt bra i Grästorp.


Så talar en spelare med rätt inställning, och det är inte bara det rent idrottsliga han tänker på.


–    Det känns bra att tillhöra en klubb som vet vad dom vill göra med hela föreningen och kämpar varje dag för att nå dom målen dom satt upp.


Linus, som själv kom till GIK som förstaårssenior gör även han tummen upp för den nya juniorsatsningen.


–    Jag tycker absolut dom ska få chansen. Sen är det ju upp till dom själva både nu på försäsongen och isen att vissa att dom ska vara med i A-laget.


Till sist är skribenten nyfiken på hans första intryck av GIK:s nygamle tränare Sergei Joukov.


–    Jag själv har bara kört denna vecka med GIK, eftersom jag har varit hemma i Malmö i två veckor. Men det lilla jag varit med tycker jag att upplägget ser bra ut och spännande.


Publicerades 2016-05-13