Is-med-klubbmärke

Enköping – GIK 5-4

GIK kom till Enköping och var otroligt laddade inför seriepremiären.

Första perioden var jämn och slutade 0-0, skotten 11-11. Dock hade GIK de farligaste chanserna i denna period. Men två bra målvakter gjorde att det inte blev några mål i den första perioden.


Den andra perioden skulle visa sig bli något helt annat än den första. 4 minuter in i den andra perioden hade fyra mål fallit. Tyvärr för GIKs del så var det Enköping som då ledde med 3-1 efter dessa 4 spelade minuter. Enköping fortsatte att trycka på och lyckades även att göra 4-1 i boxplay. Här såg det inte ljust ut för GIK. Men efter detta så hände något som man ser ytterst sällan av ett lag. GIK tog tag i taktpinnen och reducerade till 4-2 strax innan paus i den andra perioden.


Den tredje perioden blev en riktig nagelbitare. Jesper Sellin gjorde sitt andra mål för kvällen vilket innebar reducering till 4-3. I mitten av den tredje perioden så fick äntligen snipern Jakob Wulcan göra det så sköna första målet för säsongen, men kanske ännu viktigare kvitteringen i matchen. Här var känslan att GIK även skulle göra 4-5 och med andra ord gå från 4-1 till 4-5 och med 15 minuter spelat av den tredje perioden så kom också chansen i powerplay. Dock lyckades inte GIK få in pucken utan närmast var Michal Lukac med ett stolpskott. Det som inte fick hända hände, 18.29 in i den tredje perioden lyckades Enköping göra 5-4 som också stod sig matchen ut.


En jämn match som kunde ha slutat hur som helst. Vi tar med oss de hjärta grabbarna visade på isen och att de var så nära att vända på denna match. Se nu till att stötta laget på fredag när vi tar emot Mariestad hemma i Åse & Viste Arena.


Med vänliga hälsningar, Grästorps IK


Publicerades 2016-09-19