Is-med-klubbmärke

Ett snack med Anders Lövdahl

Anders Lövdahl kanske framstår som en legoknekt i hockeymundering, men en sak kan vi vara säkra på: När han spelar är hjärtat med, något annat duger inte.

Anders ville förlänga både säsongen och karriären. Han och Peter Johansson hade kontakt redan på ett tidigt stadium och nu är han här.

– Jag har levt med hockey hela livet, så det är svårt att klara sig utan, säger Anders i en kommentar så god som någon.

1999 gick han före ”Zäta” i NHL draften, och sen blev det två camper i Colorado (”det var mycket lärorikt). Någon NHL-spelare blev han inte, men han fick en och en halv säsong i WHL.

De flesta säsongerna i Sverige har han representerat Borlänge och Falun i division 1, samt spelat allsvenskt med Tranås, Björklöven, Mörrum och Mora.

– Det kanske inte var idealiskt att flytta runt så mycket, men ibland blir det så.

– Tyvärr, måste jag väl säga, hamnar man till slut i det läget att man måste tänka på livet utanför hockeyn. Man vill inte bli fyrtio och stå där utan någonting.

Än lockar dock hockeyn och då passar det bra att förstärka GIK i slutet av säsongen.

– Blir det kval så får vi lösa det då, säger Anders med ett leende som avslöjar att han gärna förblir grästorpare en bit in i mars om det behövs.

På frågan om vad han kan tillföra är han väldigt blygsam.

– Hade jag varit mer på is hade jag kunnat tillföra mycket mer. Jag vill mycket, och om jag börjar med att bara finnas där och tillföra stabilitet så hoppas jag längre fram på att också göra en del poäng.


Publicerades 2015-01-23