Is-med-klubbmärke

Fjärde säsongen för ”Rostarn”

Marcus Johansson har skrivit på för en fjärde säsong med GIK och det var inget svårt val. ”Rostarn” är en fighter med fina ledaregenskaper och vi är glada för hans val.

–    Nej, inte speciellt, svarar han eftertänksamt på frågan om det var ett svårt val.


Han har trivts bra så långt och de förändringar som har genomförts i organisationen och de som är på gång ser han positivt på.


–    Jag tycker att föreningen är på rätt väg. Hela omorganisationen; det finns ett intresse här i byn att ta vara på. Nu kan vi höja ambitionsnivån.


Den ökade satsningen på juniorerna ser Marcus som något positivt.


–    Det är nödvändigt om vi ska ha ett division ett-lag. I grund och botten måste man fylla på med nya spelare underifrån och glappet får inte bli för stort.


Marcus låter nästan som en infödd grästorpare när han pratar om det som komma ska, även om dialekten avslöjar honom. Och han ler när han värjer sig mot det påståendet från skribenten.


–    Det är inte omöjligt att det blir så till slut. Jag känner mig fortfarande som en norrlänning, men jag har ju tjej här och så. Jag trivs väldigt bra med min tillvaro här.


Den gamla säsongen är nätt och jämt avslutad och det är kanske tidigt att sätta några bestämda mål för nästa. Att Marcus sätter ribban högt är det ingen tvekan om.


–    Vi ska göra bättre resultat. Spelet var jämnt många gånger och eftersom vi inte kom högre upp i tabellen måste det vara något som fattas och det kan inte bara vara otur.


Vad det är som måste till lämnar skribenten med varm hand till nästa tränare och önskar Marcus och hela GIK lycka till inför säsongen 2016/2017.


Publicerades 2016-04-19