Is-med-klubbmärke

Förändringar i truppen

Reid Yochim har lämnat GIK och kommer spela klart säsongen i Manglerud Star i Norges högsta liga. Vi tackar Reid för hans insatser i GIK och önskar självklart lycka till vidare i Norge. Att Reid får chansen i en högsta liga i Europa vittnar om att vi som klubb har gjort någonting bra i vårt scoutingarbete.

Vi har varit tydliga med att vi letat efter att både bredda men framför allt förstärka truppen i den mån de går innan transferfönstret stängde igår kväll. Innan klockan slog midnatt igår kväll fanns det två nya spelare i Grästorps IK.

Vi önskar Maxim Veshutkin Forward, född 1994 välkommen till Grästorps IK.

Maxim är en spelare vi tror kommer ge oss ytterligare en dimension offensivt, han kommer senast från Erste Liga som är Ungern/Rumäniens högsta liga. Ligan är i stora drag av bra kvalité, vi har fått fina referenser på Maxim och ser fram emot hans ankomst till ÅVA.

 

Vi vill också välkomna  Mark Pozsar Back, född 1998. Mark kommer precis som Maxim från Erste liga. Han har trots sin ringa ålder tagit 2 mästerskapstitlar, han beskrivs som en stark back som är solid defensivt men med en uppsida att hoppa med i anfall. Vi tycker att med den information vi har fått, samt de svar vi fått från Mark och de engagemang han visat i den här processen känns detta väldigt bra.


Publicerades 2022-02-16