Is-med-klubbmärke

GIK – Åker-Strängnäs 4-3 (2-0, 2-1, 0-2)

Ett svårt sargat GIK med en hel femma borta gör ändå vad de ska och tar hem tre värdefulla poäng.

Med notoriska poängmakare som Carl-Johan Svensson och Jesper Sellin borde GIK varit handikappade från början. Men då kliver i stället Edvin Eriksson och William Åslund, som i huvudsak tillbringat säsongen i fjärdefemman, fram och gör vad de ska, liksom nykomlingen Linus Jerenvik som skrev på för GIK så sent som i går! Lägg därtill Hugo Johansson som den senaste tiden har utvecklats på ett mycket positivt sätt.


GIK fick bästa möjliga start på matchen när Hugo Johansson (Henrik Olsén) gjorde 1-0 mindre än två minuter in i matchen. Edvin Erikssons 2-0 (Hugo Johansson, Henrik Olsén) gav en bra grund att stå för resten av matchen.


3-0 i början av den andra perioden genom Linus Jerenvik (Christian Rudolphi, William Käkelä-Hedman) såg ut som en säker ledning tills gästerna reducerade till 3-1 efter slarvigt försvarsspel av GIK. 4-1 (William Åslund, Jakob Wulcan) såg ut som ett matchavgörande mål.


Men sista perioden blev onödigt spännande. GIK var inte riktigt med i första halvan av perioden och efter att gästerna hade reducerat till både 4-2 och 4-3 var det nerv i matchen. Då tog GIK en taktiskt viktig time-out, samlade ihop sig bra och hade grepp om avslutningen av matchen.


–   Det blev tufft på slutet, en del har ju precis kommit tillbaks från sjukdomar och skador, säger en märkbart lättad Sergei Joukov efter matchen.


–   Alla hade rätt inställning och hjärtat på rätta stället. Vi förtjänade den här segern.


På onsdag väntar en tuff bortamatch, förhoppningsvis med fler ordinarie spelare tillbaks i laget.


En som var med från början till slut och gjorde riktigt bra ifrån sig var Henrik Olsén, nyförvärv som senast kommer från Varberg och som har fått sin huvudsakliga hockeyfostran i Mora, samt har gjort åtta J18-landskamper. Han kom tillsammans med brodern Rickard till GIK i samband med Varbergs konkurs och han blev kvar. Det ska vi vara tacksamma för.


–   Det känns helt OK. Det är skönt att göra flera poäng och kunna bidra till segern. Får jag gjort några fler mål själv bara då … Laget var lite sargat idag, men det tillhör sporten. Motståndarna kom ut i hårt i sista perioden, men det blev lugnt till slut.


Om det idrottsliga blev onödigt spännande så var det kommersiella en given succé från start. 518 enkronor på söndag morgon var 533 när matchen summerades och den bästa Enkronan någonsin. Ett bra betyg till den alltid hårt arbetande enkronasgeneralen Bosse ”Dammen” Andersson. Tack till alla sponsorer från när och fjärran och till alla åskådare som genom sitt bidrag har lämnat ett värdefullt tillskott till klubbens verksamhet.


Följande vinster lottades ut på entrébiljetterna. Alla lämnades inte ut, ring Bosse på 070-8212831 om ni har vinster att hämta.


  1. Wilson Beds: Säng värd 35000 kr. Lott nr 1571
  2. Axima: Snöslunga. Lott nr 826
  3. Smått och Gott: Presentkort på 5000 kr. Lott nr 1538
  4. Järnia Grästorp: Motorsåg. Lott nr 1329
  5. Mäjens Glass: Presentkort. Lott nr 206
  6. Stil Hedvig och Julia: Presentkort. Lott nr 0069
  7. Gulf: Presentkort. Lott nr 987
  8. Spirit of St Louis: Presentkort. Lott nr 1069


50/50-lotteriet: Vinst nr: 6019, vinstsumma: 7240 kr 


Publicerades 2017-02-05