Is-med-klubbmärke

GIK – Alvesta SK 5-3

Head Coach Robin Adamsson ger sin syn efter fredagens vinst på hemmaplan:

Det blir till slut vinst med 5-3 i denna rafflande tillställning. I lite mer än halva matchen lyckas Alvesta med ett till synes väl inövat grundspel att hålla er målnolla intakt samtidigt som de gör två mål. Vad är det som händer sen?

– Jag tycker att vi hela tiden arbetar oss in i matchen, tycker inte att vi är helt ofarliga första halvan heller med starten är vi inte nöjda med. Vi har precis som Alvesta en trygghet och tro på vårt spel. Vi maler på och åker skridskor, det resulterar i att vi tar över matchen allt eftersom och vinner rättvist.

Ni gör två mål inom loppet av 15 sekunder i slutet av andra perioden och har bud på ett tredje i slutsekunderna. Hur gick tankarna på tränarbänken då?

– Att det är typiskt att en period bara är 20 minuter. Men framförallt skönt att jämnat ut på tavlan inför tredje och få energi in i gruppen, lite utdelning på det hårda jobb vi lagt ned känns alltid bra.

Det förstår jag. Gästerna kommer till spel med tre femmor samtidigt som ni har 23 spelare i matchtruppen idag. Tror du att det kan ha spelat roll för resultatet att ni har en så bred trupp att använda för att spela det spel ni vill?

– I dagens hockey är det väl aldrig optimalt att ställa upp med tre femmor men det ska väl inte vara en ursäkt heller när man spelar de typ av spel som Alvesta spelar där de backar hem och styr. Vi vill ha mycket spelare att tillgå för att hålla trycket uppe och hela tiden föda energi.

Länk till vår sändning av matchen.


Publicerades 2022-01-22