Is-med-klubbmärke

GIK-Arboga 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)

Dags att påbörja en ny svit?

Efter en första period där Arboga tidvis ägde spelet, men GIK hade de bästa chanserna dröjde det drygt fyra minuter in i andra perioden innan GIK tog ledningen. Hittills poänglösa nyförvärvet Timo Kuuluvainen (Jacob Bertilsson, Niklas Bunstedt) rev åt sig pucken och gjorde 1-0 i vad som i praktiken var en snygg soloprestation. Emil Andersson hade en fin chans till 2-0 alldeles efter att GIK hade dödat ett boxplay, och den fina personkemin mellan Robin Sandgren och senaste värvningen Anders Lövdahl resulterade i ett par fina chanser.

Lövdahl, som kom in laget för att fylla tomrummet efter Stanislav Polodna, kommer att bli en tillgång. Med en fyratimmars bilresa från Borlänge som förberedelse gjorde han jobbet med förtjänst. Trots han var rejält rostig, hade inte spelat match eller tränat på tio veckor, märktes hans spelförståelse och rutin direkt.

– Klart att vi ska fixa nytt kontrakt, sa han tvärsäkert efter matchen. Vi återkommer med en intervju senare i veckan!

I mitten av tredje perioden gjorde Nicklas Larsson (Niklas Bunnstedt, Carl-Johan Svensson) 2-0. Arboga satte GIK under press, men GIK:s klubbkänsla och offervilja vägde tyngre än Arbogas rutin och imponerande individuella meritlistor.

– Jag har en lite annan roll nu i och med att Sellin är skadad. Det blir mer powerplay för mig, det syns nog mer och det passar mig bra, säger en nöjd 2-0 skytt som i likhet med resten av laget har höjt sig flera nivåer under ”vårsäsongen”.


Publicerades 2015-01-19