Is-med-klubbmärke

GIK-Arboga 2-3 (1-0, 1-1, 0-1, 0-0, 0-1)

En rejäl kämpainsats av ett lag som hade varit värda mer än en poäng, det är en bra beskrivning av gårdagens match mot Arboga.

Den poängen kommer ändå att vara värdefull framåt mitten av februari, och fortsätter laget bara med den inställning och det spel de visade upp i går blir det fler, snart. Ty långa stunder, i synnerhet under andra perioden, och med bättre avslut från GIK:s sida hade resultatet kunnat bli ett annat.


GIK tog ledningen i första perioden efter att Hugo Johansson påpassligt styrt in ett backskott från Linus Ljung (Sebastian Kristiansson). Detta strax efter att Arboga haft sammanlagt fyra spelare utvisade samtidigt. Gästerna kvitterade några minuter senare när GIK hade en man utvisad.


Andra perioden var som tidigare nämnts GIK:s. Hemmalaget var stundtals så överlägset att Arboga inte kom ur sin egen zon. GIK:s ledningsmål gjordes av Patrik Nyman (Nicklas Larsson).


Efter en timeout i mitten av andra perioden fick Arboga ordning på spelet igen och tredje perioden blev deras. Kvitteringen kom alldeles i inledningen av perioden och resten av den ordinarie matchtiden förblev mållös, trots att även GIK hade flera fina chanser.


Efter en mållös förlängning avgjordes matchen genom straffläggning.


Gårdagens match var en riktigt bra och underhållande hockeymatch, och det finns alla förutsättningar för att nästa hemmamatch blir ännu bättre. Den sjätte januari kommer Skövde på besök. Var där!


Publicerades 2015-12-31