Is-med-klubbmärke

GIK-Arboga 3-2 (1-0, 0-2, 1-0, 1-0)

Ett topplag med tre raka segrar i bagaget som ställs mot ett lag på den nedre halvan, ett lag som dessutom har flera nyckelspelare på skadelistan, utgången borde vara given.

Men nej, GIK har sitt röda klappande hjärta och över sextioen minuter och fyrtiosex sekunder var laget bäst och segern helt rättvis.


Efter att lagen känt på varandra i drygt halva första perioden, fick GIK möjligheten att göra mål i öppen kasse. Av detta blev det inget, men det tjänade som startskott för ett skede i matchen med fartfylld och underhållande hockey. GIK hade stundtals ett riktigt bra grepp om matchen, men det dröjde ända till sista minuten innan det fina spelet och flera chanser resulterade i mål. Linus Tjulander (Christian Rudolphi, Michal Lukac) gjorde 1-0 när matchuret visade 19:25.


I andra perioden gav GIK ett något trött intryck. Men inte heller Arboga lyckades göra något av sin dominans. Skillnaden i denna period stavas Adam Schultz. Trots två insläppta mål i slutet av perioden var det i skribentens ögon han som räddade GIK kvar i matchen när orken tröt.


Det var ett överraskande piggt GIK som kom till spel i sista ordinarie perioden. Efter drygt sju minuter kvitterade Hugo Johansson utan assistans och det blev inledningen till en mycket spännande avslutning av matchen. Och inte blev spänningen mindre av att GIK fick avsluta ordinarie matchtid och påbörja förlängningen i spel tre mot fem…


Efter ett mycket bra spel i box play där framför allt de ”små” pojkarna Carl-Johan Svensson, Marcus Johansson och Peter Cintala utmärkte sig, gjorde Linus Tjulander (Michal Lukac) 3-2 och avgjorde matchen.


Mycket glad efter matchen var målvakten Adam Schultz:


– Det var vår bästa match i serien och sett över sextio minuter var vi det bästa laget och det var skönt med två poäng.


– Vi sjönk ned lite i andra perioden, men vi är inget stryklag. Vi stod upp bra mot Arboga som kom hit med tre raka segrar.


Och glimten i ögat på honom säger att det blir fler poäng borta mot Kumla på onsdag.


Resultat i 50/50-lotteriet:


Vinstnummer: 7407

Vinstsumma: 1640 kr.


Publicerades 2016-10-02