Is-med-klubbmärke

GIK-Åseda 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)

Nej, skribenten vill inte se på hockey i ÅVA onsdagen den 28/2, och det finns mycket som talar för att han slipper.

Det var en snäll match, fattig på mål, i drygt femtionio minuter. Det är värt att nämna att två av GIK:s mål kom i samband med två av lagets tre powerplay, samt att Alexander Sundstrand nu har hållit nollan i obegripliga sju perioder i rad.

Skribenten, som gillar att förklara saker med siffror, tycker att 57-18 i skott ser lite för bra för att vara sant, men det är ändå ett bra betyg på GIK:s dominans. Om någon tycker att 3.0 låter som en mager utdelning, betänk att alla segrar är bra segrar och att även Åseda hade en mycket bra målvakt.

Alexander Sundstrand var lättpratad efter matchen.

— Det har varit två bra insatser av laget. De har gjort det enkelt för mig, säger han ödmjukt som en kommentar till sina egna insatser.

Om söndagens match:

— En riktigt bra insats. Vi för spelet hela matchen.

— De försöker bara ställa upp och få ner tempot på matchen. Vi hanterar det bra, men borde kanske ha gjort något mål till. Samtidigt är det stabilt, och vi spelar bra defensivt.

Alexander är optimistisk när han ser fram emot veckan som kommer.

— Vi avgör på tisdag, säger han tvärsäkert.

Är tankarna månne redan på kvalserien?

— Man får inte tänka för mycket på framtiden. Det som gäller är att vinna nästa match.

— Det gäller att vara påkopplad hela tiden, inte tappa fokus och tro att allt ska lösa sig.

Tyvärr får GIK klara sig utan Casper Lindahl, boxplayspecialist och en mycket bra tekar, ett bra tag. Han skadade armen i samband med en onödigt ful tackling när mindre än en halv minut återstod av matchen och hälsar:

— Det ät efter omständigheterna bra, handleden var av men har varit inne och fått gips. Känns givetvis tråkigt men jag är glad över den insatsen vi gör i matchen igår. Vi ser starka ut tycker jag. Ser fram emot att se killarna ge järnet på tisdag.

Så talar en lagspelare


Publicerades 2024-02-26