Is-med-klubbmärke

GIK-Bäcken 2-1 (0-1, 1-0, 0-0, 1-0)

En gång är ingen gång, två gånger är en vana. Alexander Liljedahl har skaffat sig en god vana.

Jag hoppas inte att det är ett stim, utan att det håller i sig hela säsongen, säger en mycket glad Alexander efter matchen. Och han får gärna fortsätta att avgöra matcher. Gärna före full tid.


Det hade kunnat börja bättre för GIK. Laget hade svårt att komma in i matchen och efter drygt sex minuter tog gästerna ledningen med 1-0. Lägg därtill ett par olyckliga utvisningar, varav en ett matchstraff som sträckte sig in i andra perioden. I sådana lägen är säkre målvakten Simon Zurawski bra att ha.


Ännu värre blev det med ytterligare en utvisning i början av andra perioden och spel tre mot fem i två minuter. Men det långa boxplayet klarades galant och runt mitten på perioden tog GIK kommandot. Efter drygt halva perioden kvitterade Tobias Henriksson till 1-1.


— Tobbe (Henriksson) har lika bra bössa som han har skridskoåkning. Han stänkte upp den fint.


Resten av andra perioden och tredje perioden blev mållös. Men blott sjutton sekunder in i förlängningen avgjordes matchen. Alexander berättar:


— Vi vinner tekningen. Lägger ner den till Wiley på backen, ett pass till Tobbe bakom kassen, som passar till mig. Jag lyckas komma runt målvakten och lägga in den bakom honom.


Vinnare i 50/50-lotteriet blev nr 5007 och vinstsumman blev 1560 kr.


Publicerades 2019-10-10