Is-med-klubbmärke

GIK-Bäcken 4-1 (0-0, 2-1, 2-0)

Kanske att målskyttet kunde ha kommit i gång lite tidigare, men på det hela taget var det en väl genomförd match av lagmaskinen GIK. Se bara på skottstatistiken: 22-6, 17-8, 17-11. Bäcken hade svårt att komma in i matchen. Men å andra sidan, när det är glest mellan målen kan enstaka missar ha avgörande betydelsen. Som när Bäcken tog ledningen med 0-1 efter två minuter av andra perioden och gav hemmapubliken skrämselhicka. Några minuter senare två fina GIK-mål på femtiotvå sekunder, och det kändes stabilt trots den knappa marginalen.

3-1 i början av tredje perioden var fullkomligt rättvist och fler hängde i luften, men skulle dröja ända till drygt sexton minuter in i perioden innan slutresultatet fastställdes till 4-1.

Casper Lindahl, som gjorde 1-1, var glad över att ha gjort sitt första mål för säsongen och ännu gladare över lagets seger.

— Vi skapar massor av lägen, men i första perioden tycker jag att vi är lite dåliga framför kassen.

Caspers ödmjuka korta analys bekräftar skribentens påstående.

— Det släpps lite för mycket returer, vi måste vara hungrigare, och det vi är när vi gör två snabba.

Om det egna målet:

— Jag tycker att vi gjorde ett bra jobb i kedjan idag, Vi van tillbaka mycket puckar från motståndarna och utnyttjar deras misstag.

— Det var ett enkelt mål, helt öppet. Man bidrar med allt man kan även när man inte gör mål, men det är skönt att vara tillbaka i protokollet.

Bäcken gick runt på väldigt lite folk.

— Det är klart att det är jobbigt för dem och det är något vi måste utnyttja. Att jobba varje byte för att de ska bli trötta.

— Det gör vi bra, och det tycker jag att vi ska ta med oss.

Nästa hemmamatch är redan nu i morgon fredag och då har laget möjlighet att gå upp i serieledning.


Publicerades 2024-01-11