Is-med-klubbmärke

GIK – Bäcken 5-4 (1-2, 2-2, 2-0)

Gårdagens match var spännande och en strålande uppvisning i vad ett lag kan göra om alla drar åt samma håll i sextio minuter. Förutsättningarna var inte de bästa, för som Joakim Persson konstaterade efter matchen: ”Det fattades fyra, fem man”. Lägg där till att två backar för kvällen spelade forward.

GIK reste sig från två underlägen (1-3 och 3-4), för att slutligen med drygt fem minuter kvar för första gången ta ledningen och hålla den resten av matchen.

Två mål i baken efter knappt åtta minuter var inte den start på matchen som laget hade hoppats på, men det blev snabb replik till 1-2 genom Joakim Hägg (Emil Carlqvist). Ett resultat som hölls sig till periodvilan och gav hyggliga förutsättningar inför resten av matchen.

Andra perioden fick inte heller någon bra start då Bäcken efter knappt fyra minuter utökade till 1-3, men innan skribenten hade hunnit lägga ned pennan hade Alexandr Ossipov (Lukas Frank, Roberts Stehlmahers) reducerat till 2-3. GIK drabbades av ett matchstraff, som följdes av ett så bra spel i box att laget inte endast höll tätt bakåt i fem minuter utan också kvitterade till 3-3 genom Felix Åhstrand (Emil Carlqvist, Calle Dahlin). Tyvärr han Bäcken återta ledningen innan perioden var över.

Förutsättningarna för en spännande avslutning var goda. Ett rimligtvis ganska trött GIK var på hela tiden och producerade chanser. Kvitteringen till 4-4 genom Marek Rubner (Liam Blomqvist, Alexandr Ossipov) var fullkomligt rättvis, och det visade sig att GIK hade en växel till att lägga i. Patrik Bolterie gjorde 5-4 utan assistans och publiken började ana tre poäng. De två och en halv sista minuterna blev en riktig rysande med stundtals spel mot ett mål, GIK:s, som försvarades av en effektiv lagmaskin. Hockey är en lagsport, men målvakten Albin Alexanderssons spel i slutskedet måste lyftas fram.

Tillförordnade lagkaptenen Calle Dahlin var givetvis nöjd efter matchen. Allt han försäkrade i tisdags kväll gick vägen.

— Vi visar en bra moral i laget, och gör det tillsammans, säger Calle med söndagens svaga insats i färskt minne.

— Det är laget som gör det, ingen sticker ut. Vi är en maskin som gör det!

Han fortsätter med att prisa lagets insats och avslutar med att konstatera att nästa onsdag väntar en spännande streckmatch mot Mölndal.


Publicerades 2022-11-17