Is-med-klubbmärke

GIK-Bäcken 6-1 (0-0, 1-1, 5-0)

Gårdagens match mot Bäcken var en riktigt bra ishockeymatch. Den var också spännande i drygt fyrtio minuter. Sen handlade det om GIK i sista perioden. En gedigen laginsats med flera fina nyförvärv som smält in bra i gruppen. Skribenten vill inte dra för långt gående slutsatser, men tycker att det ser bra ut inför seriepremiären mot just Bäcken.

—Det var en jämn match, i fyrtio minuter. Jag tycker vi är riktigt bra i första delen av första perioden, vi hade kunnat göra ett par mål och fått ett överläge på dem. Andra perioden kör de en frejdig forecheck, men jag tycker inte att vi har problem med dem. Förrän vi bjuder dem på 1-1. Vi startar tredje perioden med ett powerplay och drar dit en efter femtio sekunder. Sen rinner det ifrån. Vi är otroligt starka och orkar hur mycket som helst, säger Andreas Appelgren,

Och återigen konstaterar skribenten att det går bra trots att en handfull spelare som kan göra skillnad saknas.

—Håller vi oss till det vi ska går det bra, börjar vi hitta på egna grejor så går det mindre bra. Under säsongen, om vi kan hålla oss till vår game plan i tjugo minuter kommer vi att bli jobbiga att slå.

Seriepremiären mot Bäcken väntar runt hörnet.

—Vi har sagt att det vi gjort hittills stänger vi 24.00 i kväll. Vi har gjort mycket bra hittills och ska vara nöjda och glada med det, ta med oss det med gått självförtroendes. Men nu börjar vi om på noll.

Om premiären i sig, efter två segrar med ”tennissiffror”.

—De kommer att komma farande, och på hemmaplan kanske de har mer ork och energi.

Skribenten har noterat att nyförvärven har smält in bra i truppen.

—Sportgruppen kollar noga vad de är för sorts människor, om de passar in i gruppen, och inte bara vad de är för sorts spelare. Har vi en bra grupp, som vi har här, så tar de hand om de nya och talar om vad som gäller.

Mattias Johansson ser positivt på konkurrensen bland målvakterna.

—Det ser ju delikat ut. Vi har två fantastiska målvakter, det bästa målvaktsparet i den här ligan, säger Mattias övertygande.

—De kan leverera dag ut och dag in, på träning och på match.


Publicerades 2023-09-28