Is-med-klubbmärke

GIK-Borås 1-3 (1-0, 0-0, 0-3)

Det var en bra och underhållande ishockeymatch i ÅVA i går kväll; fart, fläkt, lagom hetta och mycket hockeygodis. Det var bara tre saker som saknades för att det skulle bli en perfekt kväll – tre poäng till GIK. Tre var också matchens utmärkta målvakter som var en stor del i att resultatet blev måttliga 1-3 trots många fina chanser för bägge lagen.

Dagen efter har man rätt att vara lite besviken, men också konstatera att GIK spelade jämnt under större delen av matchen med Alltvåans, alla alltvåors, kanske individuellt skickligaste lag med flera spelare med meriter från KHL och till och med Rysslands landslag? En så kallad hedersam förlust som Vänersborg kommer att få sota för på lördag.

GIK började hetast och efter knappt sex minuter gjorde Kristoffer Mourujärvi (Victor Sandström) 0-1. Laget hade ett knappt men tydligt grepp om matchen och chanserna kom tätt, för båda lagen, och kanske borde två powerplay efter varandra ha resulterat i ett mål. Andra perioden följde ungefär samma mönster, en bra match mellan två bra lag, många chanser men inga mål. Mitt i perioden klev landslagsmeriterade Konstatin Barulin i Borås mål efter att Albin Alexandersson utgått på grund av skada. I sista sekunden drabbades GIK tyvärr av en avvaktande utvisning.

En utvisning som skulle visa sig ödesdiger, då ett heltänt Borås passade på att kvittera till 1-1 och sen gjorde 1-2 av bara farten. En timeout var nödvändig och efter den blev det fart på GIK igen. Återigen var det en kamp mellan två bra lag och dito målvakter. Cooper Leitch hade ett bra skott i slottet, en chans till 2-2, men i stället kom Borås sista mål i öppen kasse med en minut kvar av matchen.

Robin Adamsson var samlad och saklig efter matchen.

— Vi gör en bra match och förtjänar mer än det vi får med oss idag,

Och om det ytterst meriterade motståndarlaget.

— Det är klart att de kommer med ett bra lag. Vi kanske dippar lite i början av tredje, vi tar timeouten redan då, men sådan är hockeyn. Jag tycker att vi kom igen bra.


Publicerades 2022-01-27