Is-med-klubbmärke

GIK-Borås 3-6 (0-0, 2-4, 1-2)

Siffrorna ljuger. GIK var stundtals bättre än så.

GIK gick in i gårdagens match med en bra inställning och det märktes i första perioden. Pang på direkt från nedsläpp, Alexander Liljedahl är snubblande nära att göra 1-0 redan efter femton sekunder och det blir mer av den varan. En bra period av båda lagen och underhållande att se på, men inga mål.


Gott om hopp om ett bra resultat inför den andra perioden. Det hoppet slocknade på fem minuter med inledning med att Borås gjorde 1-0, som sen blev både två och tre noll. Läge för en taktisk timeout som hjälpte föga. Två minuter senare en kasse till i baken och dags att byta målvakt. Blott elva sekunder efter bytet reducerar GIK till 1-4 genom Tobias Henriksson. Ett bra powerplay senare har Emil Andersson reducerat till 2-4 och läget ser betydligt ljusare ut än bara några minuter tidigare.


GIK var när tredje perioden inleddes med i matchen, men lyckades inte förvalta den fina känslan från slutet av andra perioden. I stället blev det Borås som efter två olyckliga GIK-utvisningar gör två PP-mål på en minut. GIK stretar på mot en för kvällen övermäktig motståndare och Martin Berntsson gör välförtjänt 3-6 med fem minuter kvar av matchen.


Publicerades 2019-03-27