Is-med-klubbmärke

GIK-Borås HC 5-3 (0-2, 2-2, 3-1)

Första perioden var inget vidare. Men vad gör det, GIK ägde resten av matchen och hoppet om en andraplats i serien och Hockeyettan till hösten lever.

– Det enda jag är besviken på är att Borås får göra två mål på situationer som vi är förberedde på; att de inte ska få göra mål på.


Urban Prytz försöker låta sträng, men minspelet talar ett annat språk. Han är nöjd med matchen som helhet och det ska han vara. Efter den svaga första perioden och tio minuter av den andra drabbades GIK av en utvisning och Borås hade chansen att stänga matchen. Då kom vändningen.


Två mål på mindre än en och en halv minut och det var match igen. Först gjorde Michal Lukac 1-2 i boxplay på passning från Emil Andersson Malmsjö och sen Adam Willig 2-2 när han styrde in ett skott av Linus Ljung från blålinjen.


– Vi gör andra perioden riktigt bra. Vi resonerar i periodpausen om våran gameplan och säger att vi ska hålla Borås utanför oss; boxa ut dom från oss. Där vänder vi matchen och vinner många närkamper, fortsätter Urban.


Två snabba mål i början av tredje perioden och GIK hade kopplat greppet om matchen. Först gör Lucas Geyzon 3-2 innan skribenten ens har tagit fram anteckningsblocket och minuten senare utökar Emil Andersson Malmsjö till 4-2 med ett mycket vackert mål. Riktig propagandahockey inför en alltför fåtalig publik.


– Hela uppspelet var fint. En lång passning från Willig, jag drar min back och kommer med så hög fart att jag tänkte att jag rundar målvakten med, berättar Emil med egna ord.


Inte ens när Borås reducerar till 4-3 blir det nerv i matchen. GIK har matchen i ett fast grepp och Kim Persson sätter sista spiken i kistan och gör 5-3 när Borås har plockat ut målvakten i jakt på minst en poäng.


– Vi får en smakstart med tvåsnabba mål i tredje perioden och sen är det kontrollerat. Totalt sett under sextio minuter agerar vi som ett väldigt homogent hockeylag, framför allt under de sista fyrtio, Urban Prytz sammanfattar matchen med några få meningar.


– Vi gör det idag som vi inte gjorde i Mörrum. Vi är ett lag som står upp för vår matchplan, till slut. Detta är en kampsport och då måste man ta kampen!


Och kampen fortsätter på torsdag borta mot Kalmar. Poäng där och hoppet om Hockettan lever i allra högsta grad.


– Vi ska gå för att spela bra i varje match och börja med det mot Kalmar!


Unge Emil Andersson Malmsjö har fått lite av ett genombrott under kvalet. Först gjorde han fem poäng på dryga trettio matcher seriespel, och nu har det blivit tre mål och tre assist på sju matcher. En individuellt skicklig spelare och en lirare, men också en lojal lagspelare.


– Att jag fick in mitt första mål byggde på självförtroendet. Det är roligt att göra mål, men det är laget som ska vinna!


– Vi får ta en match i taget och så får vi se hur den hör serien slutar.


Inte heller Emil räds Kalmar, även om en resa på drygt fyra timmar väntar. GIK är faktiskt det enda laget som tagit poäng mot dem.


– Vi ska förstöra för dem. Det är inte omöjligt, bara vi krigar på, kämpar, och alla gör jobbet kan vi ta tre poäng där också.


Publicerades 2018-03-28