Is-med-klubbmärke

GIK-Dalen 4-2 (1-0, 2-1, 1-1)

Tänk en sån skillnad en vecka gör. Söndagens hemmamatch slutade med en övertygande seger för GIK.

Spelmässigt tog GIK kommandot redan från början och efter drygt fem minuter gör Patrik Nyman 1-0. En spelmässigt bra period följde, men inga fler mål.


Något måste ha hänt i periodpausen, ty Dalen kom ut som ett nytt lag. GIK:s mål utsattes för ett intensivt bombardemang, men där stod en under större delen av matchen omutlig Gustav Griborn. Det var inte förrän efter ett gruff efter knappt fjorton minuter med följande dubbelutvisning som det blev mål igen, och då var det nykontrakterade Henrik Ekeståhl som ur ett mycket svårt läge såg till att utöka ledningen till 2-0. Men inte nog med detta, mindre än en halv minut senare gjorde Patrik Nyman 3-0 utan att ens ha hunnit lämna isen efter det föregående målet. Gästerna reducerar till 3-1 efter en något tveksam 2+2 utvisning.


Matchen avslutas med en spännande och fartfylld period. Carl Lundmark gör 4-1 efter drygt åtta minuter och gästerna reducerar till 4-2 i slutskedet av matchen.


Henrik Ekeståhl är nöjd med sin första match som GIK-spelare ”på riktigt”:


– Den var helt OK, det är bara försäsong och vi kommer att bli ännu bättre. Senast mot Dalen var vi bara tre femmor, nu hade fullt lag.


– Jag har inte spelat svensk hockey på två år och hoppas på att kunna bidra mycket offensivt.


Henrik, som fick sin grundläggande hockeyutbildning i Björklövens organisation, har tillbringat de två senaste säsongerna i Missoula Maulers i en nordamerikansk juniorliga. Där var det tuffa tag.


– Det är mer strukturerat spel och mindre tacklingar i Sverige. Där borta kunde det vara ganska fult.


Vi önskar Henrik och hela laget lycka till inför resten av säsongen och nästa hemmamatch mot Nybro nu på onsdag kl. 19.00. Var där!


Publicerades 2015-09-07