Is-med-klubbmärke

GIK-Enköping 4-1 (3-1, 0-0, 1-0)

Det finns inga turmål i hockey, det är hårt arbete i sextio minuter som gäller. Om hela laget gör sitt yttersta kommer målen till slut och eftersom det är en lagsport kvittar det vem som gör dem.

– Det är grabbarna som gör det. Det är de som spelar där ute, de går ihop som en grupp. De jobbar och sliter varje dag – hårt arbete lönar sig, säger en nästan upprymd andretränare Niklas Sjölund som ett svar på frågan hur de bär sig åt för att bärga fem raka segrar. Något som den trogna publiken inte har fått se sen åren i division II.


I första perioden höll GIK farten uppe, tillbringade en mycket tid i anfallszon, och fick utdelning på sina chanser. Inte minst tredje femman var produktiv, hade med sig backarna i anfallen och såg till att det stundtals såg riktigt ”mörkt” ut i offensiv zon. 1-0 genom Jakob Wulcan (Carl Lundmark, Pontus Wikström), 2-0 genom Emil Andersson Malmsjö (Jakob Wulcan, Marcus Andersson) och 3-1 genom Linus Ljung (Jakob Wulcan, Pontus Wikström) gav en stabil grund att gå på inför resten av matchen.


– Första perioden var jättebra, vi var bäst på allt! Lite kaxigt sagt kanske, men hade kunnat göra några till.


Andra perioden började segt på det viset som tyvärr har varit vanligt den här hösten. En taktiskt välmotiverad Time Out efter drygt halva perioden behövdes för att samla ihop laget igen och få extra vila efter ett par långa byten. Och under de sista minuterna var GIK nästan lika farliga som under den första perioden.


– Andra perioden var lite psykologisk. Vi går ner oss ett par snäpp under halva perioden, men kommer tillbaks efter vår Time Out.


Även om utdelningen i form av mål borde varit bättre, kändes tredje perioden stabil och GIK dominerade. Symtomatiskt för denna period var att det enda målet gjordes av Hugo Johansson (Pontus Wikström) i numerärt underläge.


– Sista perioden var bra. Vi går ut och spelar av den, får ett par chanser och gör 4-1 i numerärt underläge


– Vi var jättebra och jobbade som en enhet idag.


Nu väntar ett tufft program och en berättigad fråga är vad laget kommer att göra för att fortsätta på det här viset?


– Jobba hårt. Vara ödmjuk och jobba hårt, inte tumma på det. Vi har en uppgift varje dag och vi ser att grabbarna säger att det är roligt att spela. Vi måste gå på den känslan hela tiden.


Publicerades 2016-10-30