Is-med-klubbmärke

GIK-Enköping 6-2 (0-0, 3-1, 3-1)

Dagens match var den mest spännande och underhållande hittills i år i ÅVA. Onödigt spännande tidvis, kanske.

Det senare påståendet förklaras av att GIK trots att det egentligen var en juste match drabbades av utvisningar så till den milda grad att de i tid spelade en hel period i boxplay. En spelform som de behärskade till fullo. Det var faktiskt så att två av målen, Jesper Sellins 1-0 och Carl-Johan Svenssons 5-2 (vid spel tre mot fem), kom då.


–   Vi fick i alla fall träna på boxplay, säger Sergei Joukov och ler med hela ansiktet.


Att GIK leder serien med fyra poäng bryr han sig mindre om. Det är elva matcher kvar att spela innan det är dags för ett eventuellt playoff.


Första perioden var underhållande och fartfylld hockey mellan två lag som kände på varandra. Drygt sex minuter in i andra perioden drabbas GIK av en utvisning och då börjar det hända saker på resultattavlan. Först gör Jesper Sellin 1-0, sen kvittar Enköping till 1-1. En och en halv minut senare gör Linus Tjulander (Christian Rudolphi, Carl-Johan Svensson) 2-1. Ett väl genomfört Box-Play och fyra minuter senare ser Pontus Wikström (Henrik Olsén, Hugo Johansson) att GIK kan gå till periodvila med en ledning på 3-1.


Den stora frågan inför tredje perioden var om GIK skulle orka matchen ut. Svaret var ja, även om det fanns tillfällen när det var onödigt spännande. 4-1 kom genom Linus Tjulander (Michal Lukac, Christian Rudolphi) i början av perioden. Men när gästerna reducerade till 4-2 såg laget trött ut, och inte blev det bättre av att GIK drabbades av en dubbelutvisning. Där hade gästerna kunnat vända matchen. I stället visade GIK att laget är bäst när det gäller. Carl-Johan Svenssons 5-2 och Michal Lukacs (Linus Tjulander, Christian Rudolphi) 6-2 var fullkomligt rättvisa sett till hela matchbilden.


Linus Tjulander som för första gången efter sin skada fick rejält med istid inför hemmapubliken, var själaglad.


–   Det känns bra. Det är alltid kul att vinna på hemmaplan, säger Linus. Trött men nöjd.


–   Vi spelade bra i box. Det blev 2+2 här och en femma där och det kändes som hela matchen, men vi gör det bra. Vi vann matchen i den spelformen med 2-1, konstaterar han sakligt.


När skribenten förklarar att dagens övriga resultat gick GIK:s väg och att marginalen ner mot Arboga har växt till fyra poäng ser Linus givetvis nöjd ut, men han konstaterar att laget har en uppgift framför sig som betyder en del för honom personligen.


–   På söndag ska vi hem till Värmland och möta Forshaga. Det ska bli kul att spela på ”hemmaplan”.


–   Alla matcher ska vinnas. Så är det, avslutar han med självklar logik utan att ge sig in på några seriösa spekulationer om vilken motståndare som han fruktar mest.


Publicerades 2017-01-12