Is-med-klubbmärke

GIK – Eskilstuna Linden 5-2 (2-1, 1-1, 2-0)

GIK är bäst när det gäller och körde i går kväll över gästande Eskilstuna Linden med 5-2 vilket var i underkant.

Ett snöpligt mål gav gästerna ledningen med 0-1, men spelmässigt hade GIK övertaget och kvitterade efter drygt en kvart genom Marek Rubner. Tre minuter senare, gav Victor Sandström GIK ledningen, en ledning som de behöll matchen ut.

Gästerna arbetade sig in i matchen i andra perioden, men kom aldrig i kapp och förbi. I tredje var det stundtals utklassning igen.

Skribenten tänkte i termer som ”bäst när det gäller” och ”växer med uppgiften”.

— Det här var en match som var otroligt viktig, och vi hade kniven mot strupen. Vi mötte ett lag från en högre serie som är ett spelskickligt lag. Långa stunder spelade vi ut dem, så det är klart att vi är nöjda med matchen, säger en nöjd Andreas Appelgren.

— De hade nog inte väntat sig detta när de åkte hit.

Han utvecklar det vidare.

— Jag tror inte att de hade räknat med att vi skulle ha en sådan fart, Men oavsett vad de hade räknat med så bestämda vi före matchen att det skulle se ut så här. Killarna ska ha en eloge för att de genomför matchen på det viset.

— Vi åker otroligt mycket skridskor och gör det jobbigt för dem, fint passningsspel och vi radar upp målchanserna. Om vi ska vara helt ärliga, borde vi haft en klarare seger än så.

I morgon är det fredag, och då är det dags igen. Pantern hemma, förlust borta och klar seger hemma i Alltvåan.

— De känner vi till, ett bra lag. Det gäller att komma med samma arbetsinsats som idag.

En måstematch för GIK som ställs mot ett desperat Pantern som måste vinna för att inte bli avhängda i Kvalserien.

— Alla är desperata. Men jag tycker att om man ska prata om det så är det starkt av oss att spela så bra och fin ishockey som vi gör långa stunder idag. Det finns något i gruppen att bygga på framöver.

— Vi gör väl som vi brukar och tar en match i taget.


Publicerades 2024-03-13