Is-med-klubbmärke

GIK-Forshaga 0-1 (0-0, 0-0, 0-1)

Det blev inget avgörande i kväll.

Det finns inga dåliga lag i den här serien och ett knippe inlånade spelare från Färjestad lyfte ett lag som tidvis haft det tungt under Hockeyettan Västra Vår. Så tungt att de var piskade att ta poäng mot GIK för att hålla sig kvar på fast mark, och därmed ytterligt motiverade.


Det var en fartfylld och underhållande match med två förträffliga målvakter som såg till att matchen blev mållös ända till slutminuterna. Första perioden dominerades av GIK som i kraft av ett mycket effektivt försvarsspel höll tätt bakåt. Chanser framåt saknades inte, men pucken ska in om det ska bli mål.


Andra perioden gick i Forshagas tecken, men om det var en tung period för resten av GIK så fanns längst bak Nikita Davydov såg till att det trots allt var en öppen match inför den sista perioden.


Tredje perioden blev mycket jämn och GIK hade sin bästa chans drygt elva minuter in i perioden när illersnabbe Jesper Sellin blir hakade i en situation som skribenten tycker borde ha lett till en straff, men som domaren bedömde som ett friläge med en tvåminutersutvisning som påföljd. Fyra minuter senare avgör Forshaga matchen med en väl genomförd kontring.


–   Vi ska klara det här ändå. Vi är ändå favoriter och ska kunna klara två poäng på de två återstående matcherna.


Ordinarie lagkapten Carl-Johan Svensson är fortsatt optimist och tror på sitt lag även om han själv för närvarande inte kan medverka.


Skribenten delar tränare Sergei Joukovs besvikelse.


–   Det känns tungt. Vi jobbar och sliter och når nästan hela vägen. På slutet gör vi ett litet misstag – det känns tufft förlora på det sättet.


–   Vi spelar bra defensivt, men vi gör inga mål.


En period som GIK dominerade, en jämn och slutligen en som var forshagas borde ha gett bättre utdelning. Men snart är det en ny vecka och nya möjligheter att avgöra seriespelet till GIK:s fördel.


–   Vi har bra chanser med två matcher kvar att spela, men det är inget vi funderar på nu. I morgon pratar vi om vad som gick snett och rensar oss själva. Sen är det bara att ladda om batterierna, nu är det nästa match som gäller.


–   Vi kan bli bättre på att gå mer rakt på mål och att spela enklare i anfallszon och jag hoppas att vi kan behålla vårt fina försvarsspel.


Lagkaptenen Marcus Johansson har också några ord att säga.


–   Just nu känns det dj-kligt surt, men vi kan inte gräma oss någon längre stund. Det är match på onsdag igen och det gäller att ladda om och vinna den. Vi är väl favoriter att vinna båda de återstående matcherna.


–   I dag möter vi ett Forshaga som är bättre än vad tabellen visar. Men det är ju klart att det är jämna matcher varje match nu.


Publicerades 2017-02-12