Is-med-klubbmärke

GIK – Forshaga 1-4 (0-1, 1-1, 0-2)

En bra och underhållande ishockeymatch, men tyvärr utan poäng för GIK.


Det var två decimerade lag som möttes och det var GIK som började starkast. 10-3 i skott och tre bra powerplay där pucken bokstavligt talat snurrade på mållinjen säger mer om spelet än gästernas 0-1 som kom efter ett slarvigt uppspel. Tyvärr utgick en mycket pigg Jakob Wulcan efter sexton minuter.


– Vi måste vara konsekventa och spela vårt enkla spel även när det går bra. Det var det som gjorde att vi vann skotten i första perioden. Då fick vi utvisningarna med oss, spelade bra i powerplay och skapade chanser, säger Henrik Alfredsson och Roman Bilek med en mun.


Laget decimerades ytterligare efter att en spelare i GIK fått ett matchstraff och det blev början på en tuff period med hela nio minuter i boxplay. Något som hade kunnat leda till en genomklappning,  och visserligen gjorde gästerna 0-2 efter sju minuter, men i övrigt stod hemmalaget och inte minst målvakten Gustav Griborn upp och höll tätt bakåt. Snabbe Jesper Sellin lyckades till och med göra ett snyggt mål på en kontring.


– Våra mest rutinerade spelare kan inte sitta ute med matchstraff, säger Henrik Alfredsson och suckar bekymrat.


Det var två trötta lag som kom till spel i tredje perioden, och så värst mycket mer än gästernas två mål är inte värt att notera. Ett glädjeämne för GIK:s del var de pigga juniorer som fick mer istid i sista perioden.


– De gjorde mer än vad man kan begära av dem, de skapade chanser och tryck i offensiv zon. De gjorde en fantastisk insats under de byten som de fick, berömmer Henrik.


Publicerades 2015-11-12