Is-med-klubbmärke

GIK-Forshaga 4-1 (1-0, 2-0, 1-1)

Äntligen, i åttonde omgången och inför den trogna hemmapubliken kom den första trepoängaren.

4-1 tippade GIK-profilen och f d spelaren Johan Dahlin från sitt hem i den amerikanska södern och detsamma hade enligt en annan profil varit rättvist efter den första perioden. GIK dominerade totalt och hade med turen på sin sida tagit ledningen när Jesper Sellin fick ett friläge i boxplay efter tre minuter. Resten av perioden ägdes av GIK, men målen lät vänta på sig. Ledningsmålet gjordes efter sex minuter av Jakob Wulcan (Carl Lundmark)


Andra perioden kännetecknades av ett tuffare och mer fysiskt spel av Forshaga. Men också ett GIK som höll huvudet kallt och inte lät dig provoceras. Resultatet blev en bättre utdelning på chanserna, 2-0 genom Jakob Wulcan och 3-0 genom Linus Tjulander (Michal Lukac, Hugo Johansson).


Tretton minuter in i tredje perioden reducerade Forshaga till 3-1 och närmare än så kom aldrig bortalaget. Med knappt en halv minut kvar av matchen utökade Michal Lukac till 4-1 i tom kasse.


Matchhjälten Jakob Wulcan var glad för segern, mest för laget men också för att det lossnade för honom i statistiken.


– Det gjorde det och det var skönt med första trepoängaren, konstaterar han sakligt.


”Bra fart” och ”alla var med mer” låter kanske som en klyscha men var sant som förklaring varför det gick så bra just nu.


På onsdag väntar Lindlöven hemma, en match som Jakob ser fram emot.


– Det kommer att bli en kul match. Jag vet inte riktigt hur de har gått tidigare, men vi har i och med dagens match fått något bra att bygga vidare på, avslutar han och skyndar iväg mot en tv-intervju.


Var där och hjälp GIK att spränga drömgränsen på femhundra åskådare på en ”vanlig” match.


Vinsten i 50/50-lotteriet gick till lott nr 7641 och var på 1860 kr.


Publicerades 2016-10-16