Is-med-klubbmärke

GIK-Forshaga 7-3 (3-0, 2-2, 2-1)

Efter genomklappningen mot Skövde har GIK visat fina takter genom två klara segrar. Division I utan kval hade naturligtvis varit det bästa, men nu kan de trogna fansen se fram emot en månads fin hockeyunderhållning.

Läget inför onsdagskvällens match var det att GIK inte hade så värst mycket mer att spela för mer än äran och självförtroendet, medan Forshaga hade en plats i fortsatt kval till Allsvenskan inom räckhåll. Utgången borde ha varit given – en bra match med värmländsk segrare. Det blev inte riktigt så.


Medan Forshaga bildligt talat satt kvar i bussen agerade GIK med pondus och självförtroende. Genom att neutralisera Forshagas förstaformation tog GIK kommandot över mittzonen och skapade chanser som förvaltades väl. Patrik Nyman gjorde 1-0 (Jacob Wulcan), Linus Ljung 2-0 (Patrik Nyman, Sebastian Kristiansson) och Alex Vyhonsky (Patrik Nyman, Sebastian Kristiansson) 3-0.  Tre mål på elva minuter var en kalldusch för Forshaga som tog en tidig timeout.


Andra perioden, 2-2, ser jämnare ut i statistiken än vad den var i verkligheten. Det var fortfarande GIK:s match, och Forshaga var aldrig närmare än tre mål. GIK:s mål gjordes av Johan Larsson (Henrik Marklund, Jesper Sellin) och Henrik Marklund (Jesper Sellin, Johan Larsson).


När Johan Larsson (Henrik Marklund) gjorde 6-2 efter drygt fyra minuter var det i praktiken klart. Sebastian Kristanssons (Patrik Nyman, Alex Vyhonsky) 7-2 i slutet av matchen var en bekräftelse på vilket lag som var bäst. Forshagas reducering till 7-3 med mindre än en minut kvar av matchen hade ingen praktisk betydelse.


Emil Andersson-Malmsjö, lovande junior som gick in i andra femman i slutet av andra perioden, log med hela ansiktet när vi fick en pratstund med honom efter matchen. En naturlig fråga från skribenten var vad det var som hände de 10-15 första minuterna av matchen när GIK fullständigt körde över Forshaga?


–  När vi spelar som vi ska, har fullt tryck och alla åker skridskor; då kommer det och då är vi ett bra lag, säger Emil utan att tveka.


–  Även om det inte gällde något så fick vi självförtroende inför kvalet, och det är positivt.


Efter en stunds diskussion om det som varit under våren kommer Emil med en härlig slutkommentar:


–  Nu tar vi Sura på söndag och bygger vidare på det!


Vinsten på 50/50-lotteriet var på 980 kronor och gick till lott nummer 606.


Publicerades 2016-02-11